Visszakerült Gáspár Győző a NAV szégyenlistájára – vette észre a napi.hu az adatok között. A NAV negyedévente teszi közzé a legnagyobb adótartozók listáját, az idei harmadik negyedévben 54 magánszemély és 36 cég volt, akik legalább tízmillióval tartoztak az adóhatóságnak.

A lista élén a budapesti székhelyű Best Master Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. áll, közel 1,4 milliárd forintos adóhiánnyal és 806 millió forintos bírsággal. Az összes követelést tekintve azonban megelőzi az ugyancsak budapesti Compact Holding Kft. több mint 2,6 milliárd forintos tartozásával, amelynek 856 millió forintos adóhiánya mellé 1,767 milliárd forint jogkövetkezmény társul. Rajtuk kívül még két cég tartozik több mint 1 milliárd forinttal a NAV-nak.

A magánszemélyek közül a legnagyobb összeget a budapesti Szabó Lászlótól követeli az adóhatóság, ő 1,2 milliárd forint adót, illetve bírságot felejtett el befizetni. A listán összesen 21 magánszemélynek van 100 millió forintnál nagyobb tartozása, a bírságokkal együtt.

Forrás: hvg.hu