Az eddigi vetítései után elég felemás kritikákat kapó Woody Allen-filmet, az Óriáskerék - Wonder Wheelt az amerikai premier után egy héttel, december 7-én mutatják be hazánkban.

Az ötvenes években játszódó  filmben négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában. Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet) aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi), egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel, Mickey (Justin Timberlake), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül.

A rendező közben szokásához híven egy másik filmen dolgozik, az A Rainy Day In New York címre hallgató mozi pedig már bemutatója előtt komoly téma lett a sajtóban, hiszen a kiszivárgott történet szerint a filmben egy kiskorú szereplő (a szerepet játszó Elle Fanning a valóságban 19 éves) is szerepel egy szexjelenetben, ami elég kockázatos lépés a Weinstein-ügy óta felbolydult hangulatban.

Forrás: hvg.hu