A Facebookon gyakran terjedő ingyen-repülőjegyes formulát korábban már több légitársaságnál láttuk, most a Wizz Air nevében próbálnak így átverni felhasználókat. A csalás szövege szerint két jegy jár mindenkinek, ehhez csak a megnyíló weboldal megosztására, illetve néhány adat megadására van szükség.

A játékról a kicsit tapasztaltabbak már azonnal láthatják, hogy kamu – például azért, mert pontosan úgy néz ki, mint a korábbi emirateses. Ezzel együtt az átverést olyan sokan osztják meg, hogy már a Wizz Air is kénytelen volt megszólalni az ügyben.

A légitársaság szerint a márkák egyes vonásait vagy azokhoz hasonló részleteket felhasználva félrevezetik a felhasználókat, hogy azt gondolják, a Wizz Air hivatalos oldalain járnak. Egyes oldalakon álpromóciókat indítottak, amelyek során azt állítják, hogy a résztvevők Wizz-repülőjegyeket nyerhetnek. A cég felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy hivatalos weboldala a wizzair.com, és minden olyan információ, ami a Wizz Air által indított promóciókra, játékokra vonatkozik, a wizzair.com oldalon, a légitársaság hivatalos közösségi oldalain és hírlevelében szerepel.

A Wizz Air figyelmezteti az ügyfeleit, hogy ne látogassanak olyan oldalakat, amelyeket nem ezeken a hivatalos kommunikációs csatornáin hirdetnek, illetve semmiképpen ne kattintsanak a nem hivatalos oldalakon elhelyezett linkekre. A vállalat azt ígéri, megteszik a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen.

Forrás: hvg.hu