A Luxemburg elleni vereség után a kapitány azt mondta az M4 Sportnak, hogy a Costa Rica elleni meccsre megpróbálják kijavítani a hibákat, legalább arra jó volt a meccs, hogy ezek kiderültek. Hibaként a párharcok elvesztését és a kiállítást emelte ki a végtelenül szomorú Szélesi.

A 4-3-3-at ő próbálta ki, nem az érkező Leekens javasolta ezt a felállást, Dzsudzsákot is ő vitte be a tengelybe. A csapatkapitány úgy fogalmazott:

Luxemburg egy kellemetlen csapat, amely tud otthon játszani, ezt most bizonyította is. Ami még bosszantóbb, hogy pontrúgásból kaptuk a második gólt, amire fel is lehet készülni. Sok hiba volt ismét (…) Próbálgatunk, minden edzőnek más az ötlete, annyira nem idegen tőlem ez a poszt, hiszen kint azért ezt játszom. Pontosan tudnunk kell, hogy ki az, aki egyszerre visszalép és mi az, amit szeretnénk véghezvinni, egyelőre ez volt ezen a mérkőzésen, de a félidőben meg is dőlt, hiszen át kellett állnunk egy másik rendszerre, meglátjuk, mi lesz a folytatás.

Dzsudzsák azt mondta, „nagyon nagy baj, jó lett volna egy kezdőlökés vagy Szélesi Zoltánnak egy győztes debütálás, de ez így megint komoly mélypont.”

A meccsen visszatért a kezdőcsapatba Nikolics Nemanja is, neki sikerült még egyenlítenie az első félidőben, de a hajrában már Luxemburg kihasználta azt, hogy az 52. perctől emberelőnyben játszhatott.

Forrás: hvg.hu