"Ha megtörténne, az jó lenne Észak-Korea számára, de több más ország, sőt az egész világ számára is" - fűzte hozzá az amerikai elnök. "Akár meg is történhetne. Nem tudom, hogy meg fog-e, de nagyon-nagyon jó lenne."

A Twitteren is írt erről, de egészen más kontextusban, akkor, amikor sérelmezte: miért nevezik őt az észak-koreaiak "öregnek", amikor ő sose írná le Kim Dzsong Unról, hogy "alacsony és köver".

Elmondta, hogy provokációk helyett szeretne előrelépést látni az észak-koreai kérdésben. "Ha minket provokálnak, a világot provokálják, és ezt nem szeretnénk" - hangsúlyozta Vietnamban.

Tran Dai Quang vietnami elnökkel közös hanoi sajtótájékoztatóján Trump nyomatékosította, hogy az amerikai hírszerzés oldalán áll a tavalyi elnökválasztási kampányra gyakorolt orosz befolyás kérdésében. A politikus leszögezte: a hírszerzést jelenleg remek emberek vezetik, éppen ezért nincs oka kételkedni annak hitelességében és megbízhatóságában. Az amerikai vezető ugyanakkor hozzátette: hisz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is, aki az amerikai titkosszolgálatok eredményei ellenére tagadta, hogy Moszkva beavatkozott volna a választásba.

Trump jelezte: nem akar vitázni Putyinnal erről, inkább szeretne együttműködni Oroszországgal a szíriai, észak-koreai és ukrajnai válság megoldása érdekében.

Az amerikai elnök helyi idő szerint kora délután tovautazik a Fülöp-szigetekre, 12 napos ázsiai körútjának utolsó állomására.