Zzzssszzzss... ezzel a hangutánzó szóval próbálom szemléltetni a nyüzsgő tömeget, az ébredő erőt, azokat az érettségi és továbbtanulás előtt álló diákokat, akik dr. Szabó Péternek, a KJF rektorának a főiskola emeleti nagytermében tartott színes előadását hallgatták.

 

Felsőoktatási kavalkád a kodolányin - diákok, kodolányi, Orosháza, 20171117
Sokan voltak, és elegen (galéria)

 

Egyedül ez az etap volt fullos

(ergo azt a bizonyos varróeszközt sem lehetett elejteni a parkettára), mert azt követően 20-25 fős szekciókra bontva folyt tovább az intézményi bemutatkozás.

A Felsőoktatási Kavalkáddal egy metszetet adunk a végzős diákoknak a Kodolányi Békés megyei kvalitásáról, mondta dr. Malatyinszki Szilárd, az intézmény székhelyi központi igazgatója.

Hozzátette, bemutatjuk az általunk képviselt szakjainkat, és azokat az értékeket, amelyekkel a 21. században segíteni tudjuk a leendő hallgatóinkat.

 

Felsőoktatási kavalkád a kodolányin: malatyinszki szilárd (j), kodolányi, Orosháza, 20171117
Dr. Malatyinszki Szilárd beszél, mellette dr. Szabó Péter (galéria)

 

Úgy gondolom, folytatta, ezen a nyolc állomásponton mindenki megtapasztalhatja iskolánk értékeit és lehetőségeit. Ezáltal egy kis életérzést kap abból, hogy milyen főiskolásnak lenni, mi a hallgatói szerep, és milyen szakmákat tud elsajátítani.

Az egyik teremben a szervezők többek között az osztályfőnököknek ingyenes szakmai továbbképzést tartottak – pályaorientációs témában 6 kredites továbbképzést kaptak.

Azt követően néhány diákkal beszélgettem:

Te már döntöttél, hogy hova jelentkezel?, tettem fel a kérdést Bak Lilinek, a békési Szegedi Kis István Gimnázium 12-ikes tanulójának, aki azt válaszolta, ő tuti, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészeti szakára készül.

 

Felsőoktatási kavalkád a kodolányin - bak lili, kodolányi, Orosháza, 20171117
A Szegedi Kiss István diákjai - Bak Lili jobbról, fehérben (galéria)

 

Vass Erik, aki szintén a Szegedi Kis Istvánba jár, de mivel még csak 11. évfolyamos, elmondása szerint van ideje bőven a jövőn gondolni – kíváncsian várja a kodolányis előadásokat.

Darócz Adrienn, a gyulai Harruckern tanulója határozottam aláhúzta, hogy ő Békés megyén kívül szeretne továbbtanulni: Pécsen, Pesten vagy Nyíregyházán.

(E sorok írója, épp a Kodolányi szomszédságában, az ex-laktanyában, 21 évesen döntötte el, hogy mi lesz, ha nagy lesz...)