A program első részében a Békéscsabai Jókai Színház Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk című darabját tekintettük meg.

A komédia előtt azonban dr. Ignácz Mihály, a hír6.hu tulajdonosának és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed (Abdul), a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnökének a köszöntői hangzottak el.

 

Dr. ignácz mihály (b) és abdul, dr. ignácz mihály, Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Békéscsaba, 20171119
Dr. Ignácz Mihály és Abdul (galéria)

 

Hogy miért is vagyunk itt Abdullal egymás mellett?,

tette fel a kérdést dr. Ignácz Mihály, majd azonnal meg is válaszolta: tavaly december 4-én megszületett a kisfiam – akkor találkoztam először Abdullal; a főorvos úr szakmaisága mély benyomást tett rám.

Majd felolvasta Erdős Norbert európai parlamenti képviselő születésnapi köszöntőjét, akit a brüsszeli teendői megakadályoztak abban, hogy az ünnepségen jelen legyen. Elhangzott, az EP-képviselő 50 ezer forinttal támogatja az alapítványt.

Abdul elmondta, 15 éve Békés megyében a csecsemőhalálozás nagyon magas volt. Noha bő 10 éve a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálattal kiváló az együttműködésük, de tisztában voltak vele, hogy egy helyi koraszülött mentőautó az ellátás szempontjából lényegesen hatékonyabb lenne.

 

10 éves a hír6.hu - jókasi színház, Jókai Színház, Békéscsaba, 20171119
Csak semmi nesz, kérem... (képek)

 

Hozzátette, amikor kiderült, hogy mennyibe is kerül egy ilyen speciális jármű, először csak álomnak tűnt a léte. Majd nagyon sok barátja bíztatta a főorvos elképzelését, hogy higgye el, ebben a megyében nagy az összefogás, s ha megfelelő helyre kerül a pénzük, akkor támogatják a missziót.

A jelenlegi adománnyal

három infúziós pumpát szeretnénk vásárolni a mentőautóba, folytatta Abdul. Ezek az okos infúziós pumpák pontosan tudják adagolni a gyógyszereket a nagyon pici koraszülötteteknek. Egy koraszülött szállításánál minimum három ilyen infúziós pumpára lenne szükség. Ezek az eszközök drágák, de valljuk meg, húzta alá, az emberi életnél nincs drágább; és nincs szebb érzés, mikor egy 500 grammos babát 3 hónap múlva egészségesen adunk haza, és 1 év múlva már ott van a társaival a játszótéren.

Abdul beszédét követően dr. Ignácz Mihály bejelentette, a hír6.hu 250 ezer forinttal járul hozzá az eszközök megvásárlásához.

Külön köszönet a Jókai Színház társulatának a fergeteges komédiáért!

 

10 éves a hír6.hu - jókai színház, Jókai Színház, Békéscsaba, 20171119
Tetőponton a vigasság

 

***

A rendezvény másik etapja a teátrum Vigadójában folytatódott.

Míg a Prohászka Béla-Tímár András mesterszakács tandem finomságait (pulykaragu leves, töltött káposzta, füstölt sonka, mini kolbász, sült oldalas, túros csusza tepertővel, marha pörkölt) kóstolták a vendégek, szép lassan gyűltek az adományok az alapítvány dobozában.

 

10 éves a hír6.hu: priskinné fekete adrienn és abdul, adomány, Békéscsaba, 20171119
Priskinné Fekete Adrienn és Abdul (galéria)

 

Aközben a háttérben Hevesi Imi (bácsi) belekezdett a gyönyörű Stairway to Heaven című opusba.

***

Később megtudtuk, a hír6.hu születésnapján közel 700 ezer forint gyűlt össze a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára. Ez az összeg egyelőre a három infúziós pumpa árának a felét teszi ki, a másik felére még szükség van...

 

10 éves a hír6.hu - torta, torta, Békéscsaba, 20171119
A Jetty Choco munkája