Siklósi István Mezőberény polgármestere köszöntőjében ismertette, hogy a Molnár Miklós Sportcsarnokot 1981-ben adták át és a most elkészült parkettázás, az idők során harmadik padlóborításként készült el.

Mezőberény Molnár Miklós Sportcsarnok, sport, Mezőberény, 20171123

Dankó Béla országgyűlési képviselő ünnepi beszédében elmondta, hogy a felújítást a TAO pályázati forrás tette lehetővé, és cél, hogy minden gyerekből sportszerető, egészséges felnőtt váljék.

Sárfalvi Péter Utánpótlás-nevelésért és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár köszönetet mondott a kosárlabdaklubnak a pályázatukért, a diákokhoz szólva eredményes sportolást kívánt nekik.

Mezőberény Molnár Miklós Sportcsarnok, sport, Mezőberény, 20171123
Az átadó ünnepségen bemutatót tartott a Mezőberényi Malom-Fitness Diák Sportegyesület és a Mezőberényi Kosárlabda Klub.

Az ünnepség kapcsán Siklósi István polgármester hangsúlyozta, hogy megvalósításért köszönet illeti mindazokat, akik tevőlegesen részt vettek a beruházás megvalósításában, a teljesség igénye nélkül kiemelve a mezőberényi kosarasokat, vezetőiket, Kis Sándort, aki nem élhette meg az átadó ünnepséget, Winter Ilona és Iványi László mellett edzők és testnevelők. Természetesen első sorban azoknak jár a köszönet, akik ezeket a forrásokat megtermelik, a vállalkozásoknak, cégeknek, gazdálkodóknak.

És nem utolsó sorban köszönet a Mezőberényi Általános Iskolának, pedagógusainak, akik kb. két héttel korábban, a Főigazgató úrral egyeztetve, megbeszélve és ígéretének megfelelően lehetővé tették a szokatlan – déli – időpontban történő ünnepség megrendezését, a leginkább érintettek, a gyermekek részvételét, valamint minden olyan feltételt biztosítottak, ami a rendezvény lebonyolításához elengedhetetlen volt.

A Mezőberényi Kosárlabda Klub tervek szerint a következő évben a Sportcsarnok öltözőit szeretné felújítani szintén TAO források igénybevételével. A szükséges önerőt megint az önkormányzat vállalná.