Kevin, kisgyerekként kezdett el judózni 7 évvel ezelőtt amikor is a szüleivel karöltve lépett be először Gyáni János judo termébe. Akkor még senki sem gondolta , hogy milyen nagyszerű versenyző válik belőle. Fiatal kora ellenére mondhatni nagy sportmúlttal rendelkezik. A regionális versenyektől kezdve , az országos bajnokságokig, mindent megnyert. Olyan eredményekkel büszkélkedhet, mint kétszeres Országos Bajnoki -és háromszoros diákolimpiai bajnoki cím.

Judósok, csabai judósok, Ismeretlen helyen
A képen balról: Szigetvári Kevin, Kara Bence, Láza György, Gyáni János, Szentandrászki Gréta, Kovács Hajnalka.

Kevin, kisgyerekként kezdett el judózni 7 évvel ezelőtt amikor is a szüleivel karöltve lépett be először Gyáni János judo termébe. Akkor még senki sem gondolta , hogy milyen nagyszerű versenyző válik belőle. Fiatal kora ellenére mondhatni nagy sportmúlttal rendelkezik. A regionális versenyektől kezdve , az országos bajnokságokig, mindent megnyert. Olyan eredményekkel büszkélkedhet, mint kétszeres Országos Bajnoki -és háromszoros diákolimpiai bajnoki cím. A veretlensége egészen a serdülő korcsoportig kitartott, amikor is a fejlődése elérkezett egy újabb szintre. A serdülőkor nagyon kényes terep, hiszen ( nem csak a Judo-ban ) ilyenkor dől el ,hogy élsportoló válik e valakiből vagy csak hobbi szinten fogja űzni azt.Kevinnek is meg kell küzdenie a saját kis démonaival , mivel nehéz feldolgozni azokat a változásokat, ami ezen időszak velejárója. Az ellenfelek erősebbek, a küzdelem ideje hosszabb, a súlycsoportok változnak és az edzéseken is nagyobb a terhelés. Jelenleg Kevin még diák A  korcsoportú, de már a serdülők között is próbálgatja magát. Idén megnyerte ott is a diákolimpiát az Országos Bajnokságon pedig harmadik lett.
Gyáni János edző , mindent elkövet annak érdekében , hogy ne legyen kérdés , élsport vagy hobbi...hiszen célja egy olimpikon kinevelése.
Kevin előtt még hosszú út áll, megannyi edzés és több ezer tatamin töltött óra. Ez az út igaz nehéz, akadályokkal teli lesz, de egy judós sose hátrál meg, így ezzel a sráccal biztosan találkozni fogunk a végén.

Rövid hírek:

- Hétvégén rendezték meg a II.osztályú felnőtt országos bajnokságot, ahol a BM Kano Judo SE versenyzője, Vizsnyiczai Róbert bajnoki címet szerzett. Ezen felül három pontszerző helyezés is született.

Vizsnyiczai Róbert 100kg I.hely
Gyáni Amanda 78kg V.hely
Lipták Fanni 78kg VII.hely
Láza György +100kg V.hely

- Az Európa Liga sorozat utolsó állomásán, Szlovákiában lépett tatamira Szentandrászki Gréta,aki ebben a fordulóban második helyezést ért el. Gréta összetettben az Európa Liga bajnoka lett. Testvére, Szentandrászki Levente pár év kihagyás után újra judogit öltött és azonnal aranyéremmel kezdte visszatérését.

Szentandrászki Gréta 57kg  II.hely
Szentandrászki Levente 90kg I.hely

- Egészen Frankfurtig utaztunk, ahol a 28 országot felvonultató "ADLER CUP" nevezettjei között két békéscsabait is találtunk. Szabo Karolina a népes mezőnyben a második helyen, míg a 63 kilós Kovács Hajnalka az ötödik helyen végzett.

Szabo Karolina 36kg II.hely
Kovács Hajnalka 63kg V.hely