Az adventi készülődés és ünnepi bevásárlás ideje alatt szeretnénk felhívni az állampolgárok figyelmét, hogy ilyenkor még körültekintőbbek legyenek, hogy a karácsony tényleg örömteli legyen, mondja Furák Mónika rendőr alezredes a kitelepülésük aktualitása kapcsán.

Adventi bűnmegelőzés - Furák Mónika, furák mónika, Békéscsaba, 20171201
Furák Mónika (balról) - galéria
A rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője hozzáteszi, apró, és mégis nagyon fontos dolgokra hívják fel a bevásárlók figyelmét: csak annyi pénz legyen náluk, amennyire valóban szükség van; a PIN-kód közelében sose legyen bankkártya, vagy fordítva; zárt táskába, belső zsebbe tegyék el a pénztárcájukat.

Felvetésemre, miszerint

„ritka pillanat, amikor a rendőrök nem csekket, hanem szaloncukrot osztogatnak", azt a választ kapom: „ez is a figyelemfelhívás része: a cukrokon 15 féle jó tanács van felcímkézve; mint például: otthonába erőszakosan bejutni akaró emberek kapcsán kérje a szomszédok, vagy járókelők segítségét! stb.".

A tér közepén egy Ford Transit áll.

Megtudom, három ilyen kisteherautó van az országban – az egyik megyénkben. Az elkövetkezendő időszakban a rendőr kollégák a nagyobb városok terein, piacain hasonló jellegű szaloncukor-jó tanácsok jellegű kitelepüléseken vesznek részt.

Adventi bűnmegelőzés - Furák Mónika és Marik György, furák mónika, Békéscsaba, 20171201
Marik Gyuri, a város egyik kedves arca is jól viselkedett
- kapott is szaloncukrot (képek)