Nincs jó állapotban a védence, aminek oka részben az, hogy több másik fogva tartottal van egy zárkában. Úgy érzi, zaklatják, amikor különböző orvosi vizsgálatokra viszik – mondta a Blikknek a Teréz körúti robbantás kivitelezésével gyanúsított 24 éves férfi védője. Szikinger István azt nem árulta el, hogy pontosan milyen betegségek miatt szorul szakorvosi ellátásra a védence.

Megjegyezte ugyanakkor: reméli, hogy kivizsgálják ügyfele panaszát, aki aztán újra egyszemélyes cellába kerülhet.

Azt is elmondta, hogy a vádiratra várnak, amelyet azonban még mindig nem kaptak kézhez.

Az ügyészség azzal gyanúsítja P. Lászlót, hogy a Teréz körúton házi készítésű bombájával életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A férfi sokáig tagadta, hogy bármi köze lenne a merénylethez, egy idő után azonban bevallotta: ő robbantott.

Védője állítása szerint azért készítette és robbantotta fel a bombát, mert így akarta megszerezni a rendőrök fegyverét, hiszen egy ideje már nem érezte biztonságban magát. Úgy érezte már évek óta, hogy nem evilági erők akarják rákényszeríteni akaratukat: ez történt az ominózus éjszakán is. A gyanúsítottat kétszer vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol végül épelméjűnek minősítették.

Előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészítésével gyanúsítják. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége akár életfogytig tartó börtönbűntetésre is ítélheti a bíróság.

Forrás: hvg.hu