Nagylaposi Birkacsárda, Gyomaendrőd, advent, karácsony, GyomaendrődDecember 9-én a Nagylaposi Birkacsárda várja az érdeklődőket hagyományos, kézműves termékeket bemutató vásárán. Első sorban minőségi, kézműves termékeket, ajándéktárgyakat kínálnak, kitűnő mangalica finomságok mellett. Nem fog hiányozni a hájas kifli és a forralt bor sem. Amíg a szülők vásárolnak, a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

Adventi koszorú, Gyomaendrőd, advent, karácsony, gyertyagyújtás, GyomaendrődA Szabadság téri adventi koszorúnál, a gyertyagyújtásoknál december 10-én, 17 órától Czank Gábor és Túri Kis István plébánosok mellett közreműködnek a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola tanulói. 17-én, 16 órától Papp Tibor református lelkész mellett közreműködnek a Bethlen Gábor Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói. 21-én, 16 órától Fülöp Mónika lelkész mellett közreműködnek a Kis Bálint Általános Iskola tanulói.

December 16-án, szombaton 16 órától Jótékonysági futás lesz a Gyomaendrődi Szent Flórián Alapítvány javára. Indulás a Körös Látogatóközponttól, 16 órakor. A rövidtáv a Lidl áruház, a hosszabb táv a Hídfő étterem parkolójáig tart. Támogató és futójegyek is válthatók.

Adventi vásár, Gyomaendrőd, karácsonyfa, advent, adventi vásár, GyomaendrődEzüstcsengő adventi hétvégét szervez a Kállai Ferenc Kulturális Központ a Körös Látogatóközpontban (5500 Gyomaendrőd, Jókai út 6. sz.). 10 órától kézműves termékek, gasztronómiai élmények mellett karácsonyi kézműves foglalkozáson várják a gyerekeket, akik szombaton 14 órától a Fénysugár Bábszínház előadását is megnézhetik. 16 órától kezdődik a Jótékonysági futás és az Almos Blue Instrumental zenekar élő koncertje. 18 órától Gájer Bálint karácsonyi koncertjével hangolódhatnak az ünnepre az érdeklődők. Vasárnap ismét 10 órakor lesz a kapunyitás, 13,30-tól a Bibuczi zenekar A pórul járt kiskakas című interaktív zenésjátéka kezdődik, amelyet első sorban a gyerekek figyelmébe ajánlanak. 14,30-tól a szarvasi Cervinus Teátrum művészei karácsonyi hangulatot varázsolnak a színpadra. A közös séta után az adventi koszorúnál a gyertyagyújtással ér véget a program.

Karácsonyi koncert, Gyomaendrőd, karácsonyfa, advent, karácsonyi koncert, GyomaendrődA Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei közös koncertjére december 20-án 17 órától kerül sor a Szabadság tér 5.sz. alatti „régi moziteremben”

 

Karácsonyi koncert, Gyomaendrőd, karácsonyfa, advent, karácsonyi koncert, Gyomaendrődi Zenebarátok Kamarakórus, GyomaendrődA Gyomaendrődi Zenebarátok Kamarakórus mindig nagy érdeklődéssel és szeretettel várt hagyományos karácsonyi koncertje december 23-án, az Endrődi Szent Imre Katolikus Templomban, 15,30-kor kezdődik. Vezényel Gecseiné Sárhegyi Nóra, közreműködik Dinya Milán zongorán.