Rendhagyó győztest hirdetett a Time magazin az Év embere versenyben. A #metoo mozgalom az elmúlt hónapokban felhívta a figyelmet a szexuális zaklatások tömegességére és rendszerszintűségére, és befolyásos, egészen mostanáig érinthetetlennek tűnő embereket számoltatott el. Most a Timemagazin is hivatalossá tette a mozgalom elképesztő erejét azzal, hogy a 2017-es Év Emberének választotta. Akik megtörték a hallgatást – a magazin ezzel tiszteleg az megszólaló áldozatok előtt a címlapján.

A #metoo mozgalom a közösségi médiában tört át gátakat, miután megjelentek az első vádak a befolyásos hollywoodi producer, Harvey Weinstein ellen. A hashtag kíséretében nők tömegei kezdték el megosztani a saját zaklatásuk történeteit.

Tavaly Donald Trump került a Time címlapjára az Év embereként. Az amerikai elnök idén neheztelt azért, mert csak a jelöltek között volt, és nem számított ismét biztos nyertesnek.

A szűkített listán egyébként ott volt, többek között Kim Dzsong Un észak-koreai vezérrel, a Wonder Woman című film rendezőjével, Patty Jenkinsszel és az Amazon-alapító Jeff Bezosszal.

Forrás: hvg.hu