NAV ügyfélszolgálat Szeghalom, kormányablak, NAV,  Szeghalom, Szeghalom, 20171213
Dr. Kovács József a szeghalmi NAV-nál
Az udvaron még javában zajlanak a munkák, folyamatosan alakítják át az egykori tanácsháza patinás és szép épületét a Nagy Miklós utcán, de az ügyintézés továbbra is folyik, sőt, most már újabb ügykörökkel bővülve.

Az udvar felől tudtunk bejutni a kormányablak helyiségeibe, ahol december 13-tól már a NAV ügyfélszolgálati irodája is megtalálható lesz egy külön, elszeparált irodában. Nekünk, szeghalmiaknak érdekes lehet az információ, hogy ugyanazokkal a kedves hölgyekkel találkozhatunk itt is, mint a korábbi Szabadság téren üzemelő irodában.

A megnyitó ünnepség hivatalos részét Szabó Imre felvezetője után dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója kezdte meg, aki üdvözölte, hogy mostantól már új funkcióval bővült a szeghalmi kormányablak szolgáltatása, és ezáltal újabb lépcsőt tettek meg a közigazgatási átalakítás folyamatában, amely azt célozta meg, hogy egy ügyfélbarát, rugalmas, gyors és egy helyen megtalálható szolgáltatást kapjanak a lakosok, és minél kényelmesebben intézhessék az ügyeiket.

NAV ügyfélszolgálat Szeghalom, kormányablak, NAV,  Szeghalom, Szeghalom, 20171213
Már az irodán belül kérhettünk adótanácsokat
Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője szintén örömét fejezte ki, hogy újabb szolgáltatáshoz juthatnak hozzá a szeghalmiak a kormányablaknál. Személyes tapasztalatként mondta el, hogy az utóbbi időben jóval kevesebb alkalommal kerül a NAV, kerülnek az adóügyek terítékre az országgyűlésben, ami azt jelzi, hogy az átalakítások jó irányban haladnak.

Dr. Kovács Tamás, a NAV Békés megyei vezetője szavaiból megtudhattuk, hogy több mint 80 ügykört tudnak intézni ezen az új helyen a szeghalmiak, és ez azért is üdvözlendő, mert így a vidéki emberek is hozzájuthatnak ugyanazokhoz a szolgáltatásokhoz, mint a fővárosiak, vagy mint a megyeszékhelyen élők.

NAV ügyfélszolgálat Szeghalom, kormányablak, NAV,  Szeghalom, Szeghalom, 20171213
Új felirattal bővült a tábla
A hivatalos ceremónia után dr. Krizsán Anett és dr. Kovács Tamás még egy sorszámot is húztak, majd a sajtó képviselőivel együtt beléptek az újonnan kialakított NAV ügyfélszolgálati helyiségbe, ahol lehetőség nyílhatott volna akár adótanácsok kérésére is, de inkább csak arról faggatták, faggattuk a hölgyeket, hogyan érzik magukat ezen az új helyen, és ők meg voltak elégedni a szép, új, világos irodával.

2017. december 13-tól már tehát az adóügyeket, kedves szeghalmiak, nem a Szabadság téren, hanem a Nagy Miklós utcán a kormányablaknál kell és lehet intézni. Egyelőre még az udvar felől, de amint elkészülnek az épület teljes felújításával és átalakításával, természetesen a főbejáraton keresztül is megközelíthetik az említett ügyfélszolgálati irodát, és ahogy már említésre került a megszokott arcokkal találkozhatnak.