A mai napon egy egyedülálló szerződés megkötésére kerül sor, mondta a sajtótájékozatón Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Tudni kell,

folytatta, évek óta nagyon jó a kapcsolatunk az iskolákkal, és azon belül a pedagógusokkal, hiszen a műsortervek készítésénél számtalan esetben kikérjük a véleményüket. És ezt a nagyon jól működő viszonyt most egy magasabb szintre emeljük: együttműködési szerződést kötünk a BSzC-vel.

 

Seregi zoltán jókai színház - mucsi balázs, művész kávéház, Békéscsaba, 20171213
Seregi Zoltán (beszél) és Mucsi Balázs

 

Hozzátette, noha a díszbemutatók vendéglátását, egy egyedi megállapodás alapján eddig is az iskola diákja, oktatói, mi több, eszközei biztosították, ezzel szemben most egy szerződés keretében

lefektetjük a kritériumokat.

Azonfelül, fűzte hozzá, az intézmény dolgozói hamarosan egy külön előadást is kapnak ajándékba, illetve folytatjuk a már korábban megkezdett rendhagyó irodalomórákat és a Színház házhoz megy című programfolyamunkat.

 

Művész kávéház: együttműködési szerződés - színház-bszc, művész kávéház, Békéscsaba, 20171213
A Művész Kávéházban

 

Többszörösen nagy élmény itt állni, fogalmazott Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója, ugyanis anno, mint bérletes, békési középiskolás nagy színházjáró és -rajongó voltam, már akkor örök házasságot kötöttem a teátrummal.

Kapcsolatunk egyik része,

ahogy igazgató úr említette, egyfajta materiális kötelék, tette hozzá, a másik pedig egy erkölcsi plusz a diákjaink számára, hiszen a kultúra területén a Jókai Színház a legadekvátabb együttműködő partner.

 

Seregi zoltán jókai színház - mucsi balázs, művész kávéház, Békéscsaba, 20171213

 

A minap, egy általunk szervezett szakmai napon, mesélte, a színitanodások léptek fel, és egy csomóan azt kérdezték: „csaknem a ti diákjaitok szerepeltek?". Hááát... mit mondjak, örülnénk is, ha hozzánk ilyen jó előadói képességgel és énekhanggal megáldott gyerekek járnának.

Hozzáfűzte, azok a szakács és felszolgáló diákok, akik a díszbemutatókon dolgozhatnak, lényegesen több élménnyel távoznak ebből a gyönyörű épületből, csodálatos környezetből.

Talán nem oly rossz színházba járni, szögezte le Seregi Zoltán.