A rendezvény küszöbén, a második adventi gyertyát mindig két óvodás gyújtja meg. S mielőtt a sötétben a körmükre égett volna a gyufaszál, az első sorból többen is odaszóltak nekik (talán Ferenczi doktor is): „fújjátok el!".

 

Advent a lencsésin: Latorczai Dorina és Hrabovszki Noémi, advent a lencsésin, Békéscsaba, 20171214
Latorczai Dorina és Hrabovszki Noémi (galéria)

 

A lakótelepen erős,

aktív, egymást segítő közösségek léteznek, kezdte beszédét Takács Péter. A közösségi ház vezetője a bevezető mondatával többek között az előző, gyufaszálas pillanatra is utalt.

Advent a lencsésin: dr. ferenczi attila, advent a lencsésin, Békéscsaba, 20171214
Dr. Ferenczi Attila (képek)
Hozzáfűzte, 2007-ben, a rendezvény nem titkolt célja az volt, hogy az advent időszakában legyen egy olyan bensőséges, családi ünnep a Lencsési Közösségi Házban, amelyre meginvitálják a lakótelepeken működő intézmények vezetőit, civil tagjait és vezetőit és a látogatókat.

Dr. Ferenczi Attila,

a részönkormányzat vezetője köszöntőjében elmondta, sok kis angyalka jött közénk... Advent van: a várakozás, a vágyakozás, a felkészülés időszaka van. Ilyenkor a legrövidebbek a nappalok, és leghosszabbak az éjszakák, így egyre jobban vágyunk a fényre, a melegre.

Számot vetünk az elmúlt esztendővel, folytatta, átgondoljuk, hogy min szeretnénk változtatni. Vágyjuk, hogy a karácsony boldogságot hozzon az életünkbe. És fel is készülünk a megváltó születésének méltó megünneplésére, az év legszebb családi ünnepére.

Szigeti Antal, a páduai Szent Antal római katolikus társszékesegyház plébánosa áldását követően a közösségi ház angol szakkörösei, a Lencsési Óvoda Napsugárovi Nyuszi csoportja, és a Kemény Gitárklub hathúrosai, csörgősei karácsonyt varázsoltak a teltházas nagyterembe.

 

Advent a lencsésin: a nép, advent a lencsésin, Békéscsaba, 20171214
Még egy mobiltelefont sem lehetett elejteni, pláne egy gombostűt...

A program zárásaként a részönkormányzat tagjai és a közösségi ház munkatársai szerény ajándékkal kedveskednek a megjelent érdeklődőknek.