A választási eljárás eredményeként változás történt a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar Békés Megyei Területi Elnökség személyi összetételében. A Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja nevében dr. Rákóczi Attila főigazgató – a Békés Megyei Államigazgatási Kollégium 2017. december 15-i ülésén – elismerő emléklapot nyújtott át Albert Péternének, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóság igazgatójának, és megköszönte az elmúlt négy évben a Magyar Kormánytisztviselői Kar Területi Közgyűlés elnökeként végzett áldozatos munkáját.

A november 22-én véglegessé vált eredmények alapján a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar Békés Megyei Területi elnökévé dr. Burai Mihály István, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, alelnökévé Tóth Béla Antal, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály társadalombiztosítási szakellenőre került megválasztásra. A Békés Megyei Területi Etikai Bizottság elnökévé dr. Gulyás Györgyöt, a Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezető-helyettesét választották meg.

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott és dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetője személyesen gratulált az Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar Békés Megyei Területi Közgyűlés elnökének és kifejezte a grémiummal való kölcsönös együttműködés iránti elkötelezettségét. A kormánymegbízott a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar Békés Megyei Területi Közgyűlés, továbbá Etikai Bizottság valamennyi megválasztott tagjának jó egészséget és eredményekben gazdag munkát kíván.