2014 óta hagyománnyá vált nálunk, mesélte Kürti Sándor, hogy a szentestét megelőző valamelyik napon egy kis ünnepséget szervezünk, s azt követően felkapcsoljuk a falu karácsonyfájának a díszvilágítását.

A mai alkalom azért is különleges,

tette hozzá a polgármester, mert még a rendezvény előtt megtekintünk két, a Terület- és Településfejleszési Operatív Program (TOP) keretében felújított intézményt: az Idősek Napközi Otthonát és Mosolygós Óvodát.

 

Dr. kovács józsef, kürti sándor és zalai mihály, tarhos, Tarhos, 20171221
Dr. Kovács József (b), Kürti Sándor és Zalai Mihály (galéria)

 

Azért jó egy ilyen bejáráson részt venni, fogalmazott Zalai Mihály az idősek otthonában, mert mi eddig éveken keresztül kvázi vakon dolgoztunk. Ugyanis a Békés Megyei Önkormányzat nem mindig láthatta a kézzel fogható munkák eredményeit.

A TOP-ról érdemes tudni,

jegyezte meg, hogy a korábbi területfejlesztésekhez képest, most a megyei keretek lettek a meghatározók. Nem mellesleg, nagyjából kétszer nagyobb forrásokkal rendelkezünk, mint a fejlettebb megyék.

 

Tarhosi idősek napközi otthona, tarhos, Tarhos, 20171221
Üzenet az idősek otthonában (galéria)

 

S ha megnézem a telefonomban az utóbbi napok híváslistáját, fűzte hozzá, a tarhosi polgármester száma szerepel a legtöbbet, mert itt határozott elképzelések vannak, amelyet érdemes támogatni.

Amikor átszabták

az országgyűlési választások határait, de ezt már dr. Kovács József mondta, akkor Tarhos estében végérvényesen eldőlt, hogy elvált az útja Békéstől, ergo önálló életet kezd élni. Itt komoly lehetőségek vannak: nemcsak a fejekben, hanem a fejlesztésekben is elindult valami.

 

Tarhosi óvodások, tarhos, Tarhos, 20171221
Az óvodások színműsora

 

Továbbá a polgármester úr, folytatta, a már említett gyakori hívásokkal Kiss-Rigó László püspök urat is a településre csábította, aki addig nem tudott a körünkből kikerülni, amíg ígéretet nem tett a templomépítésre, amely a következő esztendőben fog megindulni.

A bejárások után

az érdeklődők a közösségi házában a helyi óvodások és általános iskolások ünnepi műsorát nézték meg. Majdan dr. Kovács József köszöntőjét követően fénybe borult a karácsonyfa.

Forró tea, kiskalács, forralt bor, mámor, Tarhos, borítékolt jövőkép.

 

Tarhosi általános iskolások, tarhos, Tarhos, 20171221
Az iskolások hoztak még egy embert

 

***

A település elkövetkezendő fejlesztései: templomépítés, hamarosan a temetőhöz kerékpárút vezet, továbbá felújítják a temetőt és a ravatalozót, pályáznak a belterületi utakra, azonfelül a Tarhos közigazgatási területéhez tartozó, 4238-as számú közút is megszépül.