Kovács Zsuzsanna a köszöntőjében először is minden kollégájának gratulált az elmúlt négy hónaphoz. (Tény, a színház, a sport és az iskola a tárgyév 9. hónapján kezdi meg a működését, így némi tudathasadásos állapot jelentkezik a december végi évértékelőn. De ezzel kapcsolatban nincs mit tenni, így van jól, hiszen nem biztos, hogy jó lenne évnyitót tartani a térdig érő hóban.)

Kovács zsuzsanna - gyszc, gyszc, Gyula, 20171222
Kovács Zsuzsanna (galéria)
A GySzC főigazgatója

továbbá kiemelte, a diákok nagyon szépen szerepeltek az ősszel rendezett, országos szakmai versenyeken; azonfelül számos fejlesztés zajlott az iskola területén; elmondta azt is, az intézmény ezt az eredményes időszakot a karácsonyi szünet előtt cafetériával honorálta. Az egyik tagiskola korábban, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az ünnepek előtt lesz egy kis juttatás, hozzáfűzte,

a központ tartsa meg a jó szokását!

Czeglédiné Szappanos Anita, Harruckren igazgatója a fentebb elhangzottakat kiegészítve megköszönte a Szakképzési Centrumnak, hogy nyugodt és biztonságos hátteret nyújt az iskola számára, amely nélkül minden bizonnyal nem működnének ilyen kiegyensúlyozottan a mindennapjaik.

Hozzáfűzte, a IV. Harruckern Bál február 24-én lesz.

A beszédeket követően

Szemerei Bernadett (és főleg Leonard Cohen!) Halleluja című opusát adta elő a GYSZC dolgozói Harruckern kórusa, amelyre Kurai Kira 13/A osztályos tanuló a saját tánckoreográfiáját prezentálta; majdan Lánczi Ildikó, az iskola pedagógusa, s egyben a programfolyam levezénylője Márai Sándor Ajándék című dolgozatából olvasott fel egy részletet. S végül ismét a kórus domborított: az Apácashow-val hangolt a derűre.

 

Gyszc - évzáró: kórus, gyszc, Gyula, 20171222
Dicsérték az Urat (galéria)

 

Szerintem még Whoopi (Goldberg) is csettintett volna, ha mindezt hallja LA-ből.