A testnevelő az RTL Klub Híradójának mondta el, hogyan élnek feleségével azóta, hogy közel egy éve fiukat és lányukat is elvesztették, amikor buszuk a Szinyei gimnázium franciaországi sítáborból hazafelé tartva Verona közelében egy felüljáró betonpillérének csapódott, és kiégett. A férfi, ahogy akkor megírtuk, saját épségét kockáztatva többeket kimentett a lángoló roncsok közül. Felesége is a buszon utazott, ő a lányukat próbálta menteni, sikertelenül.

"Az egész olyan gyorsan lezajlott, hogy az életünk 15-20 perc alatt befejeződött ott. Azon csodálkozunk a feleségemmel, hogy minket elkerült a halál. Előttünk meghalt a fiam, mellettem meghalt a lányom" – magyarázta a most már nyugdíjas pedagógus, aki nem emlékszik tisztán arra, hogy kit mentett ki. Azt mondja, automatikusan tette, amit lehetett.

Feleségével a tragédia óta, ahogy ő fogalmazott, túlélnek. Gyerekeik minden holmiját megőrizték, időnként előveszik, hogy érezzék a közelségüket.

Vígh György fia, Balázs, a Ferencváros jégkorongozó volt. Tiszteletére az FTC és az UTE csütörtöki bajnoki hokimeccsén vándorkupát indítanak. A mérkőzésen az édesapa is ott lesz, szurkolni fog mindkét csapatnak.

Forrás: hvg.hu