A USA Today számolt be a GBH Insights piackutató friss jelentéséről, amelyben az év legkeresettebb idén megjelent tech termékeit tekintette át. Az élen az Apple és az iPhone áll: 223 millió darabot adtak el belőle, többet, mint a top 5-ös lista többi termékéből összesen, viszont kevesebbet, mint a csúcsévben, 2015-ben (230 millió iPhone). Érthető, hogy jól megy az Apple-nek, lévén hogy neki van a legnagyobb profitja egy-egy készüléken.

A lista második helyén a Samsung áll, 33 millió Galaxy S8-ot és Galaxy Note8-ot értékesítettek. Az Amazon okoshangszórója, az Echo Dot a harmadik (24 millió darabbal); egyébként az Amazon statisztikái szerint az összes kategória összes termékéből ez volt náluk a legkeresettebb. A negyedik helyen ismét csak az Apple-t üdvözölhetjük: 20 millió Apple Watchot vásároltak idén. A top 5-be még a Nintendo fért be: 2017-ben 15 millió Nintendo Switch hibrid konzolt tudott eladni.

Az Apple iPhone-ja került tavaly is az első helyre, és a GBH Insights elemzője szerint ez 2018-ban sem lesz másként, köszönhetően a rengeteg iPhone-felhasználónak, akik készen állnak a frissítésre. Ráadásul hallani olcsóbb, kissé módosított iPhone X-ről, illetve arról is, hogy esetleg az eredeti iPhone X árát is lejjebb vinné az Apple, sőt az elemzők árcsökkentésre számítanak minden olyan iPhone-nál, amelyiknek nincsen élvonalbeli kijelzője.

Forrás: hvg.hu