1. A Business Insider összeállítása idézi a Gallup 2014-ben készült felmérését, amely szerint a teljes munkaidős alkalmazottak heti átlagban 47 órát dolgoznak az Egyesült Államokban. A lap ellenpéldaként az Európai Unió szabályozását említi, ahol sokkal kedvezőbb a helyzet, a németeknél és a svédeknél már inkább a 35 órához közelít a munkahét hossza.

2. Az amerikai munkavállalók egy évben  jellemzően két hét fizetett szabadságot vehetnek igénybe, de a Glassdoor munkaügyi portál szerint ennek csak a alig több mint a felét, 54%-át veszik ki valójában.

3.  Az amerikai rendszerben nincs gyes, sem gyed, azoknak a nőknek, akik nem a full time home maker (azaz teljes munkaidőben otthonteremtő) szerepet választják, dönteniük kell a néhány hetes gyermekágyi időszak után. Kiveszik előre az egész évi szabadságukat, és még néhány hetet vagy hónapot otthon maradnak, esetleg részmunkaidőben mennek vissza dolgozni, vagy mondjuk otthonról, rugalmas munkaidőben mennek vissza a cégükhöz – írja Business Insider cikkét kiegészítve a wmn.hu.

4. Öt amerikai dolgozóból mindössze egy hagyja el a munkahelyét, ha ebédelmi akar. A többség ebéd közben is dolgozik, vagy ha úgy jobban tetszik, munka közben ebédel. Vagy kihagyja az ebédet. A kávészünet sem jellemző.

5. A lap szerint a külföldiek azt is felróják az amerikaiaknak, hogy a munkaidő lejárta után is fogadják, illetve megválaszolják céges e-maljeiket, ellentétben más kultúrákkal, amelyekben élesebb a hatátvonal a munka és a magánélet között.

Forrás: hvg.hu