Nos, én szinte csak Rambo-Rocky-Jane Fonda filmeket nézek. Tudom, senki sem néz tévét, mégis vagy tízezer like-ot kaptatok.
Judit: Valóban, bámulatos.

Amihez hozzáérsz, arannyá változik.
Judit: Kedves vagy. Azt tudni kell azonban, hogy soha nem én keresem ezeket a lehetőségeket. És most például Sanyit hívták fel.

 

Kerekes Judit és Molnár Sándor, kerekes judit, Békéscsaba, 20180109
Juditék és Sanyi - itthon (galéria)

 

Tehát.
Sanyi: Még tavaly szeptemberben, épp a Lencsési általános suliban készültünk egy órára, pontosabban az udvaron sütkéreztünk, amikor megcsörrent a telefonom, és a tévétől egy fiatalember meghívott egy kvízműsorba. Először azt mondtam, „köszönöm, most nem". Majd bemondta a két bűvös szót, hogy ez egy páros játék... akkor pár perc gondolkodási időt kértem. S mivel Jutka ott ült mellettem, és azonnal rábólintott, egyből visszahívtam, hogy itt van velem a kolléganőm, aki egyben a legjobb barátnőm, és naná, vállaljuk a szerepést! Azt persze nyomban hozzátettem, hogy Judit gyermekeket vár. És akkor megkérdezték tőlem...

Hogy tőled?
Sanyi: Azt a stúdióban mondtuk el, hogy természetesen nem; hanem arra voltak kíváncsiak, hogy mikorra várja a babákat? (Amúgy a vegyespáros ikrek édesapja Kiss Tamás, volt válogatott jégkorong kapus.)

Ha Jancsi és Juliska előreláthatólag február 14-én érkezik, akkor szeptemberben úgy négy hónaposak lehettek.
Judit: Körülbelül. És az volt a legklasszabb, hogy a tévések nem mondták el, hogy pontosan milyen műsorról is van szó.

 

Kerekes Judit és Molnár Sándor - Piramis, kerekes judit, Budapest, 20180109
Judit és Sanyi a Piramisban (fotó: TV2) - képek

 

Attól nem féltetek, hogy ez a szereplés akár megalázó is lehet?
Judit: Nem, mert azt kerekperec aláhúzták, nem várják el tőlünk, hogy kiforduljunk önmagunkból.
Sanyi: Majd elmentünk a castingra, ahol első lépésben egymást mutattuk be.
Jutka: Azt tudni kell, hogy óriási az összhang köztünk, hiszen 16 éve dolgozunk együtt.

R-GO luftra mentetek „fel".
Judit: Igen. Három forduló volt. Az elsőben egy másik párral kellett megküzdenünk, hogy továbbjuthassunk – akkor a szerkesztők kedvesen megjegyezték, hogy szívhatjuk a másik pár vérét, de ha nem vagyunk ilyen típusúak, akkor nem muszáj... Ráadásul akkor találkoztunk először Stohl Andrással, aki egy nagyon szimpatikus ember.

Meg kiváló (szinkron)színész. Amikor a fiatal Luke Skywalkert szinkronizálta, a rendezőnek mindig vissza kellett fognia, mert lejátszotta Mark Hamill-t. Mondjuk, az öreg Luke már jó.
Judit: No... a második rész a pénzgyűjtésről szólt. És a harmadik forduló volt a legizgalmasabb: akkor beültem egy süketszobába, míg Sanyi kint maradt Stohl Bucival. És én kaptam a kérdéseket, amelyeket többé-kevésbé sikerült megválaszolnom, miközben kintről Sanyitól az energia érkezett; a közönség pedig azért drukkolt, hogy minél nagyobb összegekben hulljanak a labdák. (Aki látta a műsort az tudja, miről van szó, aki nem, az gyönyörködjön a válaszokban.)

 

Stohl andrás és molnár sándor - piramis, Stohl András, Budapest, 20180109
Buci és Sanyi most a labdáknak szurkol (fotó: TV2)

 

Volt olyan tévesztés, amit nehezen bocsájtasz meg önmagadnak?
Judit: Például főleg azért haragszom önmagamra, hogy a visegrádi négyeknél tudtam a választ, mégis bizonytalankodtam... Gondolom a milliók árnyékában. Így a piramis segítségét kértem, ami sajnos pénzlevonással jár.

Míg a süketszobában voltál, Sanyi megvallotta Bucinak, hogy mindketten skorpiók vagytok, s jó néhányszor megéltétek a lent-et és fent-et. A műsorban is volt fent és lent: a közel 12 milliótokat lenulláztátok. Mégis egy pozitív katarzis volt a zárvány.
Sanyi: Azt hozzá kell tenni, a sok pénzvesztéshez dukált, hogy a negyedik kérdés után kétszer is a hárommilliós rekeszbe esett a labda.

Pedig szuggeráltad.
Sanyi: Pedig igen.
Judit: Az oktávos-kérdésnél Sanyi is Mariah Carey-t mondta elsőre, ahogy én is. Csak miután kiderült, hogy nem az a helyes válasz, váltott Axl Rose-ra. De te például tudtad, hogy Axl-nek a legnagyobb a hangterjedelme?

 

Kerekes Judit és Molnár Sándor - Piramis, kerekes judit, Budapest, 20180109
Együtt (fotó: TV2)

 

Hát... nagyon meglepődtem.
Sanyi: És ugye a végén lementünk nullára, amiről Judit semmit sem tudott. Ám ilyenkor a show végén, a piramis mindig felajánl egy összeget (ez most 2. 470. 000.- volt), azt azonban tudtam, hogy ezt Judit el fogja fogadni.

És valóban elfogadta, mert olyanok vagytok, mint a Forrest Gumpban a borsó meg a héja. Fiesta. A közönség őrjöngött. És a beígért angolspárga Bucival – noha neki majdnem meglett, míg te csak gátülésbe mentél le. Nekem kellene vagy 80 centi.
(mindenki nevet)

Akkor meglesz a fürdőszoba-projekt.
Judit: Amikor belevágtunk, épp arra gondoltam, hogy körülbelül egymillió kellene a lakás befejezéséhez.

 

Kerekes Judit és Molnár Sándor, kerekes judit, Békéscsaba, 20180109
Tesósan osztják el a tortát is (galéria)

 

Tesósan osztjátok el?
Judit: Természetesen!

De Juditék hárman vannak.
Judit: De a lehetőséget Sanyi hozta!

Milyenek a hazai, azaz a békéscsigabigai visszajelzések?
Judit: Amikor az első előzetest kitettük, egy csomóan ránk írtak, hogy „Úristen, ti is benne vagytok?!!" Annyi örömöt, kedvességet, drukkot kaptunk, hogy csak, na!

 

***

 

Néhány sziporka a 3. adásból:

„Nincs Judit! Egyedül kell dönteni!" (Buci)

„Szerintem jó, hogy nem ültem be, bakker!" (Sanyi)

 

Stohl andrás - piramis, Stohl András, Budapest, 20180109
Buci (fotó: TV2)

 

„Lesz ebből még babaszoba!" (Buci, amikor a 9. 470. 000.-ből hirtelen 11. 440. 000. - lett) „Majd sok, sok színházbérletet veszünk, és megnézünk mindenhol." (reflektált Sanyi) „Legyen így!" (Buci)

„Megpróbálok Sanyi energiáiból táplálkozni" (Judit); „Most elég kuszák az energiáim (Sanyi, de ezt Judit nem hallotta)

„Itt van Judit, akinek az van a hátára írva, hogy királynő." (Buci, miután Jutka kijött a süketszobából – ezt az elején én is leírtam)

„Nagyon nehéz volt nélküled, Sándor, a te kis megérzéseid nélkül..." (Judit)

„Sanyi lesz a keresztapuka!" (Buci)

 

FitDance Center SE serlegei, serlegek, fitdance center se, Békéscsaba, 20160519
Ez a fotó még két éve készült...