– Szavakkal nehéz kifejezni azt a hálát, ami az orosházi származású, Svájcban élő evangélikus lelkésznek, Gabányi Gézának és segítőjének, Alex Batának jár. Gabányi úr hosszú hosszú évek óta támogatja intézményünket, koordinálásával összegyűjtik és eljuttatják hozzánk a kint már nem használt egészségügyi és irodai felszereléseket, ez pedig jelentős segítség nekünk – fogalmazott a kirakodás közben dr. Duray Gergő. A kórház főigazgatója elmondta, a most kapott használt, de kiváló minőségű eszközök piaci értéke 1,5-2 millió forint, ám ha újonnan kellett volna mindezeket beszerezni, az 5-6 millió forintba került volna.

A kórház technikai dolgozói órákon keresztül pakolták le a kamionról az adományokat.
– Többek között egészségügyi bútorok, műtősöknek-, beteghordóknak- és betegeknek szánt szőtt textíliák, kórházi lepedők, irodai székek, a betegek élelmezésnél használt konyhai csészék, tányérok, tálcák is érkeztek a szállítmányban – ismerteti a tételeket Laczi Mihály. Az Orosházi Kórház közgazdasági főosztályvezetője személyesen is járt a svájci kórházban, és az ottani illetékesekkel közösen készítette el az Orosházára szállítandó áruk listáját.

Laczi Mihály hozzátette, az eszközök, ruhák, irodaszerek igény szerint lesznek elosztva a különböző kórházi osztályokon, a konyhai eszközök pedig értelemszerűen az élelmezésre kerülnek.

Forrás: Facebook, kép: Melega Krisztián/Orosházi Kórház