A jelenlegi bölcsőde több mint egy évszázada épült, állaga ebből fakadóan leromlott, az épület és az ingatlan alapterülete kicsi, környezetében a parkolás és a kerékpárok elhelyezési lehetőségei is elégtelenek, főutcai elhelyezkedése pedig folyamatos zajhatást eredményez. Az épületen belül a szűk terek miatt nem áll rendelkezésre hely az akadálymentesítésre. A melléképületek mérete és állaga sem megfelelő, az épület nem rendelkezik fedett terasszal, így az őszi időszaktól a tavasz végéig nem biztosított a gyermekek számára a levegőztetés, a szabad levegőn való játék. Az épület korából adódóan a falak vízszintes szigetelése hiányzik, azok salétromosak és vizesek. A nyílászárók záródása sem megfelelő, a világítás korszerűtlen. Az épület felújítása gazdaságtalan és a bővítése sem valósítható meg.

A projekt keretében az önkormányzati tulajdonban lévő, a Petőfi és Iskola utcák találkozásánál, elhelyezkedő mintegy 4.000 m2-es telken egy 60 férőhelyes, 5 csoportszobás bölcsőde épül fel, 775 m2 hasznos alapterülettel. Az épület egy tömegben, földszinten kialakított helyiségekben biztosítja a nevelési-gondozási egységek, az igazgatás, valamint a gazdasági és üzemeltetési egységek egy belső, zárt közlekedőkre felfűzött rendszerét. A beruházás során megtörténik az udvari eszközök beszerzése és 10 parkolóhely kialakítása is. Az épület komplex akadálymentesítéssel került megtervezésre, így biztosított a mozgásukban korlátozott és a fogyatékossággal élő személyek, valamint a kisgyermekekkel együtt közlekedő felnőttek számára is az egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése.

A projekt megvalósítása 2018. február elsejével veszi kezdetét. A tervek szerint jövő év szeptemberéig befejeződik a kivitelezés és megkezdheti működését az új bölcsőde.