A Békés megyében modell értékkel jelenleg még csak négy településen megvalósuló program keretében Sarkadon hetvenöt 65 év feletti, otthonában egyedül élő nyugdíjas részesült támogatásban, akiket a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai választottak ki az előzetes felmérések és kritériumok alapján.

A programhoz Sarkadon 15 fő helyi közfoglalkoztatottnak munkát adó diszpécserszolgálat társul, akik megismerkedtek a helyi szociális ellátórendszerekkel, informatikai képzésben, valamit az Országos Rendőr Főkapitányság áldozatvédelmi programjának keretében szervezett képzésen is részt vettek, hogy az időseket felkészülten tudják segíteni.

Az elmúlt hónap végén megérkezett az időseknek szánt 75 laptop a programot támogató, abban együttműködő és a diszpécserszolgálat elhelyezését is biztosító önkormányzathoz, így azok használatra kész állapotba történő felkészítését követően a hordozható számítógépeket dr. Mokán István polgármester a Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében 2018. január 15-én ünnepélyes keretek között adta át a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. által kiválasztott hetvenöt sarkadi, egyedül élő, 65 év feletti nyugdíjasnak, akik nagy örömmel vették át az eszközöket.