A nyitó sajtótájékoztatón Antal Ágnes projektmenedzser elmondta, hogy bár Magyarországon 2010-hez képest jelentős mértékben növekedett a nők foglalkoztatottságának aránya, az atipikus foglalkoztatás terén jelentős lemaradással küzdünk. Márpedig ahhoz, hogy a családra és a munkára is jusson idő, leginkább a foglalkoztatás ezen szegmensének fejlesztésében van jelentős szerepe a projektnek. A nők munkaerő-piaci helyzetének javulása során a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése is javulhat.

EFOP-1.2.9- 17-2017- 00008, Füzesgyarmat

Kovácsné Czeglédi Mária Tünde, a Margaréta Családos Egyesület elnöke kiemelte, hogy a projekt során megvalósítandó helyi Nő-Köz-Pont célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzésének népszerűsítése. Fontos feladat a nők és a családok helyzetének javítása, az atipikus munkavégzési formák elterjesztése közvetlen és közvetett segítségnyújtással, valamint a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése, a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében. A kiírás a nők helyzetének javításán keresztül a családok működését célozza, így a tevékenységek során a nők elérésekor az egész család bevonása fontos szempont.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő úr beszédében hangsúlyozta: Magyarország Kormánya véleménye szerint a sikeres nemzet alapja és garanciája a jól működő, sikeres család. A Kormány minden tőle telhető adminisztratív és gazdasági intézkedést megtesz a magyar családok megerősítése érdekében. Kiemelte, hogy 2018. a Családok Éve. Növekszik a kétgyermekes családok adókedvezménye, az első házasok kedvezménye révén 120 ezer forinttal segítjük a családalapítást, a 2015-ben bevezetett családi otthonteremtési kedvezmény továbbra is segíti a hajlékhoz jutást.

A sajtóbemutatón Bere Károly polgármester zárszavában elmondta, hogy az önkormányzat, a Szociális és Humánügyek Bizottsága által odaítélhető támogatások mértékének növelésével szintén nagyban hozzájárul a helyi családok szociális helyzetének javításához, a település megtartó erejének és a népesség növekedéséhez.

EFOP-1.2.9- 17-2017- 00008, Füzesgyarmat

A pályázat három éves időtartama során fő cél és feladat, hogy Füzesgyarmat városában és a környező településeken a nők és a családok támogatása területén jelentős, minden érdekelt és érintett számára hasznos és sikeres eredményeket tudjunk felmutatni.