Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a Szarvas Város Barátainak Köre Egyesület elnöke mindjárt a beszélgetés elején leszögezte: nem saját ötletről van szó, az országban már másutt is próbálkoztak hasonlóval civil szervezetek illetve egyházak.

Szerelem, szerelem, Ismeretlen helyen
Illusztráció forrása: egeszsegkalauz.hu

– A játék célja, hogy a mai rohanó világban szánjunk egy kicsit több időt egymásra, nosztalgiázzunk és egyben új élményeket szerezzünk. Olyan párok (nemcsak házaspárok) jelentkezését várjuk, akik együtt élnek – akár rövid ideje, akár hosszú évtizedek óta. Összeállítottunk számukra egy hét állomásból álló feladatsort (ezért hétpróbás a játék neve), melyet február 14. és március 14. között kell teljesíteniük – avatott be a részletekbe az egyesület elnöke.

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, Szarvas
Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna
Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna a teljesítendő próbákról egyelőre nem árult el konkrétumokat, mivel mindenki csak a jelentkezés után ismerheti meg az első feladatot, majd annak teljesítése után a következőt és így tovább. Annyit viszont elmondott, hogy az esetek többségében egy előre meghatározott helyszínt kell felkeresni Szarvason. Természetesen ezek olyan helyszínek lesznek, amelyek minőségi, tartalmas időtöltést biztosítanak a párok számára.

Az első állomáson egy „útlevelet” kapnak, melyet aztán minden próba alkalmával le kell majd pecsételtetniük. Ez, továbbá a helyszínen készített fénykép (szelfi) lesz a bizonyíték arra, hogy valóban jártak az adott állomáson. Lesznek olyan feladatok is, amelyeket együtt, a saját otthonukban kell elvégezniük. Fontos megjegyezni, hogy a programok költségeit az egyesület a támogatók segítségével fedezi. Vidéki párok jelentkezése esetén azonban a Szarvasra utazás költségeit nem vállalják át.

A játék végén azok, akik mind a hét próbát teljesítették, meghívást kapnak a szarvasi Liget Wellness és Konferenciahotelben tartandó zárórendezvényre. A szervezők az oklevelek mellé ajándékokkal is kedveskednek a pároknak, fődíjként pedig kisorsolnak egy 3 nap/2 éjszakás, félpanziós wellness pihenést, melyet a hajdúszoboszlói Hungarospa Termál Hotel ajánlott fel.

A játékra február 10-ig lehet jelentkezni (név, életkor, település és telefonszám feltüntetésével) a következő email-címen: baratikor.szarvas@gmail.com.