Sárréti Hökkentők Füzesgyarmat, Sárréti Hökkentők kabaréest, Füzesgyarmat, 20180128
Géza és Laci értetlenek, Pisti szimplán röhög
Kuplék, sanzonok, rövidebb, hosszabb kabaré tréfák, humoros jelenet és klasszikus bohózat is volt a palettán a Sárréti Hökkentők szombat esti produkciójában. Volt, akinek a babája egy fekete nő volt, volt, akinek a szívében bomba volt, és hölgyek dalban közölték a dobogó szívű közönséggel, hogy őmellettük elaludni nem lehet.

A kabaré est egyfajta óév búcsúztató és évadnyitó is volt egyben a farsangi időszak derekán. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy az előadás után jutott mindenkinek egy pohár pezsgő a polgármester, Bere Károly pohárköszöntőjét követően.

A társulat ezzel az alkalommal hagyományt szeretett volna teremteni, amellyel minden év fordulója környékén lepné meg a hűséges, hálás és már komoly létszámra cseperedett közönségét.

Sárréti Hökkentők Füzesgyarmat, Sárréti Hökkentők kabaréest, Füzesgyarmat, 20180128
Ofőórán is meg lehet bukni
Már fél órával a kezdet előtt elkezdtek érkezni a nézők, mintha sejtették volna, hogy ha később jönnek, nem lesz egyszerű helyet találni. Így is lett, ugyanis hamar megteltek a széksorok, és még a pótszékekhez is pótszékeket kellett hozni, és annyi ember érkezett, hogy kívülről szinte púposodni kezdett a Kulturális Központ földszinti terme.

Az est folyamán találkozhattunk informatikai problémákkal küzdő őstermelőkkel, osztályfőnöki órán rettegő diákokkal, egy egymással nem túl jó viszonyban lévő házaspárral, és a rendezvényt konferáló Kincses Zoltán által írt Katamarán című jelenetben veszekedő falusi asszonyokkal, míg a Feltámadás című bohózatában a hadifogságból hazatért egykori és a csélcsap új férj közt feszülő ellentéttel.

Sárréti Hökkentők Füzesgyarmat, Sárréti Hökkentők kabaréest, Füzesgyarmat, 20180128
A két nagytudású meghekkelte Paksot. Is.
Hogy mennyire volt sikeres az este, az mutatja talán leginkább, hogy a nézők szinte sírva nevették végig a közel két órát, és még hosszan együtt maradtak a szereplőkkel az előadás után is, de hogy ne csak az újságíró beszéljen, itt van egy csokor a közösségi oldalakon megjelenő véleményekből:

H. Mária Katalin: Szuper este a Sárréti Hökkentőkkel... köszönöm szépen a meghívást Kincses Zoltán és Ibrányi Éva valamint valamennyi előadónak a színvonalas produkciót.

Sz. Csaba: „Gratulálok a társulatnak! Nagyon élveztem az előadást! Külön kiemelném a számítógépes komédiát! Mert életszerű és telitalálat volt! Köszönöm a 2 órányi nevetést és várom a következő alkalmat!”

Sárréti Hökkentők Füzesgyarmat, Sárréti Hökkentők kabaréest, Füzesgyarmat, 20180128
Nos, erre vártak mindenkit
B. Éva: „Gratulálok a szervezőknek és tehetséges színészeinknek! Remek hangulatú, vidám este volt, köszönjük!” 
Mikor lesz legközelebb? ”

V. Emi: „Fantasztikus volt, mint mindig! 
Köszönjük szèpen!”

R. Éva: „Gratulálok a társulat minden tagjának. Várakozáson felüli volt a ma esti produkciótok, benne volt „apai, anyai”. További sok sikert, türelmetlenül várjuk a következőt.”

B.K. Ágnes: „Most sem csalódtam. Gratulálok a szereplőknek.”

És hogy kiknek kell gratulálni? Jöjjön hát a társulat ezen az estén fellépő és megmutatkozó tagsága. Társulati vezető: Ibrányi Éva. Író, rendező: Kincses Zoltán. Szereplők: Vinczéné Hajdu Jolán, Szabó Lászlóné Erzsike, Zsíros Józsefné Erika, Csák Emese, Márta Dorottya, Horváth Henrietta, Farkasné Kun Izabella, Feketéné Hanzi Ilona, Rácz Géza, Fehér László, Csák Imre, Nagy Imre, Czinege Kálmán. A zenei hátteret Gál István szolgáltatta, és nem mellesleg néhány jelenetben szereplőként is feltűnt. Babainé Bandula Brigitta, Szabó László és Tüdősné Kovács Mária igazoltan távol. (És mégis közel.)

Sok sikert kívánunk a társulatnak, és várjuk a következő megmutatkozást, ami nem is lesz olyan soká, ugyanis a kabaréestet már rögtön az előadás után meg is hívták a közeli Csökmőre.

Sárréti Hökkentők Füzesgyarmat, Sárréti Hökkentők kabaréest, Füzesgyarmat, 20180128
Rendezvényzárásként a "direktor" énekelt, és mégsem szaladt el senki