A hvg.hu a hír nyilvánosságra kerülése után megírta, alsó hangon háromszáz-háromszázötven millió forint körül hozhat a Fidesz konyhájára Orbán Viktor adománykérő levele, a támogatás pszichikai hatása azonban ennél is fontosabb a fideszesek szerint. A nagyobbik kormánypártnak erről bőséggel van tapasztalata, a Fidesz-elnök ugyanis nem először küldött csekket a szimpatizánsoknak. Akkor azt írtuk, a címzettek 90 százaléka szokott pénzt küldeni.

Most Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Magyar Időknek azt mondta, „eddig 186 millió forintot küldtek a Fidesz támogatói a Soros-terv elleni harchoz”. Hozzátette, több tízezer adományozásra kérő levelet küldött ki a párt január eleje óta, amire eddig több mint 36 ezren válaszoltak.

„Az akcióban átlagosan ötezer forintot küldtek támogatóink, főleg mikroadományokról beszélhetünk tehát, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.” A pénzből felvilágosító anyagokat, plakátokat készítenek belőle a kormánypártok előtt álló harchoz. „Az akció nyitott, terveink szerint még fogunk élni ezzel a lehetőséggel a következő hetek folyamán, vagyis újabb levelek kiküldésére is sor kerülhet.”

Forrás: hvg.hu