Nem teljesítette, amit elvállalt és hónapokig hitegette ismerősét egy újkígyósi férfi. Több tízezer forintot vett át azért, hogy műszaki vizsgára felkészít és le is vizsgáztat egy személygépkocsit. Az autó tulajdonosa előre átadta a pénzt az alkatrészekre, emellett munkadíjat is fizetett.

Mindez 2017. május 24-én történt, a kocsit a tulajdonosa ezután hónapokig nem kapta vissza. A szerelő mindig újabb és újabb határidőket mondott. A tulajdonos egyszer elment az autóért arra a telephelyre, ahol ismerőse dolgozni szokott. Megtalálta a járművet, de a javítással megbízott férfi nem volt ott.

Amikor a tulajdonos telefonon kérdőre vonta, azt válaszolta, hogy éppen elvitte műszaki vizsgára az autót. Ekkor vált nyilvánvalóvá a tulajdonos számára, hogy ismerőse megtéveszti, hitegeti, az alkatrészre és munkadíjra kapott pénzt pedig elköltötte, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 36 éves újkígyósi férfit sikkasztás vétség elkövetésével gyanúsítja és vádemelést javasol ellene. A rendőrség a 2018. január 29-én lezárt nyomozás iratait továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.