Orosháza minden évben meghívja, és megtiszteli azokat az adózókat, akik a 3827 cégből a legnagyobbak, mondta a hír6.hu-nak Dávid Zoltán, a település első embere.

Ők azok, folytatta,

akik a 1. 6 milliárd forintos bevételből a felét összeadják. És nagyon lényeges, hogy az itt ülők, amit beterveztek, azt telesítették is. Természetesen minden cégnek köszönetünket fejezzük ki, akik ebbe a kasszába befizettek, hiszen ez a kassza így egész, amelyből tudjuk működtetni és üzemeltetni a várost.

 

Fejes róbertné, simonka györgy, dávid zoltán és bojtor istván, Simonka György, Orosháza, 20180202
Fejes Róbertné alpolgármester, Simonka György országgyűlési képviselő,
Dávid Zoltán polgármester és Bojtor István alpolgármester

 

Simonka György

országgyűlési képviselő köszöntőjében három szót, fogalmat emelt ki: köszönet, munka és jövőkép.

Először is megköszönte a vállalkozóknak, hogy a befolyt összegből sportágakat, gyermekétkeztetést támogathatták, járdákat javíthattak ki és mindazt, amit egy városnak elő kell teremteni. Továbbá nemcsak a 800 millió forintot, hanem a vállalkozások létezését is aláhúzta, hiszen ők biztosítják a munkaerőhöz szükséges bázist, a cégeket.

 

Orosházi nagyadózók, nagyadózók, Orosháza, 20180202

 

Azt követően a munka fogalmát bontotta ki. Megjegyezte, a jelenlévőknek nem kell nagyon beszélni a munkáról, mert anélkül nyilván nem értek volna el ilyen magas szintű eredményeket.

Az én feladatom az,

folytatta, hogy a helyben érkező igényeket, feladatok, kéréseket, hogyha szükséges, a falon is átvigyem. Én olyan ember hírében állok, hogyha kérés érkezik hozzám, akkor nem állok meg az első akadálynál, hanem megpróbálom újra, és újra és újra... és megpróbálom a problémákat rendezni. És ezt a következő időszakban is így gondolom, úgyhogy határozott mondom, ha úgy érzik, szükségük van segítségre, bátran keressenek!

A harmadik témakörrel kapcsolatban megvallotta, egy országgyűlési képviselő akkor tud főként segíteni, ha megfelelő jövőképet nyújt egy adott településen.

 

Orosházi nagyadózók - simonka györgy, Simonka György, Orosháza, 20180202
A sajtó kereszttüzében

 

A feladat az, fűzte hozzá, hogy olyan jövőképet teremtsünk az aktív korúaknak, a fiataloknak, az itt élőknek, hogy a maradásra biztosítsuk őket, hiszen itt minden adott.

Felújítás előtt álló intézmények (bölcsődék, óvodák, iskolák), komoly nagyvállalkozások pulzálnak, azonfelül nemsokára egy plusz zöldövezettel is bővül a város.

Hiszek benne, húzta alá, hogy nemcsak megállítjuk a népfogyatkozást, hanem vissza is tudjuk fordítani. Ennek az egyik legeklatánsabb példája a főiskola, ahol hamarosan elindul a nappali tagozatait, amely a helyi fiatalokon kívül a környező és a határon túli települések diákjait is idevonzza.

A rendezvényen megjelent az AKG Zrt., az O-I Manufacturing Magyarország Kft., az Orosháza Glass Kft., a Szkaliczki és Társa Kft., a Cerlux Kft., a Linamar Hungary Nyrt., a Pannon Fine Food Kft. a Doherty Hungary Kft., a Guardian Orosháza Kft., a Merian Foods Élelmiszeripari Kft. vezetői, képviselői.