Ahhoz képest, hogy családi autóról van szó, a Rapid Family több ellentmondásos adattal rendelkezik, jegyezte meg a szakember.

Többek között tágas

a csomagtere és nagyon kényelmes a hátsó lábtere; a méretéhez képest nagyon dinamikus; azonfelül a kombinált fogyasztása 5.4 l/100 kilométer – a városi 7.1, az országúti 4.4.

 

Škoda Rapid - szerencsi lászló, Škoda Rapid, Békéscsaba, 20180207
A mázlista Szerencsi László, aki már többször ülhetett benne (galéria)

 

Ezt a modellt ajándék automataváltóval adjuk, tette hozzá.

Kérdésemre, hogy mennyire népszerű hazánkban az automata sebváltó?, elmondta, zömmel, akik életükben először vásárolnak ilyen járművet, azok annyira megszokják, hogy többé nem könnyen ülnek vissza

a hagyományos, kéziváltósba.

De a tesztvezetők is hasonlóképp éreznek, folytatta, mert alapvetően nagyon tetszik nekik, hogy a Rapid a nyomaték megszakítása nélkül váltja a fokozatokat, és észre szinte a vezető sem veszi a hét fokozatot.

 

Škoda Rapid, Škoda Rapid, Békéscsaba, 20180207
Škodával szállni élvezet... (galéria)

 

Ha rálépsz a gázpedálra, folytatta, akkor a kocsi visszakapcsol, hogy harapjon a gép, ha pedig kisebb gázfröccsöt adsz, akkor szép lassan kapcsolgatja a fokozatokat fölfelé.

A Rapid Family modellek az alábbi felszereltségeket tartalmazzák:

- LED nappali menetfény
- 15"-os könnyűfém keréktárcsák
- hátsó parkolóradar
- első ülésfűtés
- bőrkormány
- tempomat
- érintőképernyős Swing rádió
- Climatic klímaberendezés

 

Škoda Rapid, Škoda Rapid, Békéscsaba, 20180207

 

A Škoda már rég nem a szocialista blokk közép-zászlóshajója; ugyanis a Volkswagen cégcsoport műszaki elemeivel ruházzák fel, ugyanakkor a cseh gyár továbbra is ragaszkodik a régi jó szokásához: mindig is családi modell felé orientálódik, mint valaha.