Célunk, mondta Dr. Malatyinszki Szilárd, hogy Orosháza Város Önkormányzatával egyetemben itthon tartsuk a megyében élő fiatalokat, akik számára többek között ingyenes az oktatás – ez legyen akár felsőfokú szakképesítés, vagy alapképzés. A Calendula Terv legfőbb célja is ez, hiszen akkor tudjuk Dél-Békés gazdaságát fejleszteni, ha van minőségi szakember a térségben.

Dr. Malatyinszki Szilárd - kodolányi, malatyinszki szilárd, Orosháza, 20171113
Dr. Malatyinszki Szilárd
Aki elvégzi a négy féléves

felsőfokú szakképesítést, és tovább akar lépni, annak két félévet beszámítanak az alapképzésbe, azaz már a harmadik félévet kezdheti el.

Azon felül tervezünk egy olyan ösztöndíjprogramot, folytatta, amelynek két szintje van:

1. A jelentkezőknek meg kell tekinteniük a korábbi tudományos rendezvényeinken készített videóinkat (https://kodolanyi.videosquare.eu/), majd azokból egy tesztet kell írniuk.
2. Egy 6-8 oldalas dolgozatot kell írni; a témák a Kodolányi honlapján megtalálhatók.

Az első 10 helyezett 50. 000.- forintos ösztöndíjat kap.

A második kiírásukra a kiemelkedő tudományos, sport vagy egyéb szakmai tevékenységekkel rendelkező diákok jelentkezhetnek. Ehhez szükséges egy motivációs levél és egy oktatói ajánlás – amelyet majd a főiskolán bizottság értékel, és itt szintén a legjobb 10 jelentkező egy-egy

Felsőoktatási kavalkád a kodolányin, kodolányi, Orosháza, 20171117 50 ezer forintos ösztöndíjat kap.

Továbbá minden olyan fiatalt támogatunk, jegyezte meg, aki szeretne szakmailag előrébb lépni.

A 21. századi szakmákhoz zömmel már nem elegendő a korábbi szaktudás, hanem szükség van a magas szintű szakértelemre, kreatív tudásra is, amelyet egy főiskola adhat meg, fűzte hozzá. Zárójelben megemlítette, azok a szakmák, amelyek robotizálhatóak, automatizálhatóak sajnos idővel el fognak tűnni a piacról.

Ebből kifolyólag a magasan képzett szakemberekre van szükség; és a Kodolányi nemcsak diplomát, hanem minőségi szakmát is ad, húzta alá. (A duális képzésre jelentkezők számára 16 partnernél 36 álláslehetőség van.)

Az orosházi központ garancia arra, hogy végzősök 92 százalékban hat hónapon belül a szakmájában el tudjanak helyezkedni.

(A Kodolányi orosházi oldala: ITT!)

***

Egyéb információkkal kapcsán keresd Janowszkyné Farkas Réka oktatásszervezőt, a (30) 330 2019-es telefonszámon.

Igyekezz, a felvételi határidő: 2018. február 15!