Az erős szél miatt a vasárnapi férfi lesiklás után a hétfői női óriás-műlesiklást is elhalasztották a pjongcshangi téli olimpián.

A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a számot, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar induló is lett volna. Később úgy határoztak, hogy a vasárnap elmaradt férfi lesikláshoz hasonlóan a női óriás-műlesiklást is csütörtökön rendezik. A program szerint az első futamra magyar idő szerint 1.30-tól, a másodikat pedig 5.15 tartják, a férfi lesiklásra pedig 3.00-kor kerül sor.

A technikai számoknak otthont adó Pjongcshangban 60 km/óránál is erősebb szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni.

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt halasztani kellett a női hódeszkások slopestyle-fináléját is, amelyt azonban végül némi csúszással, de elkezdtek hétfőn. A szám vasárnapi selejtezőjét az erős szél miatt meg sem tudták rendezni, de a szervezők akkor úgy határoztak, hogy a kvalifikációt törlik, a hétfői fináléban pedig az egész mezőny - mind a 26 versenyző - elindulhat, és mindenki kétszer csúszhat le.

Kedden férfi kombinációra kerülne sor Dzsongszonban Kékesi Mártonnal és Samsal Daliborral - amennyiben az időjárás is engedi.