Székhelyit tavaly novemberben diagnosztizálták tüdőrákkal, és közvetlenül a diagnózis után megkezdte a kemoterápiát.

A művész nyilatkozatában elmondta, hogy most tart a kemoterá­piás kezelés felénél, és hogy jók a labor- és véreredményei, valamint a CT-je is. "Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen nagyszerű onkológusok és szakemberek kezébe kerültem, akik a legtökéletesebb mértékben, léptékben és összetételben határozták meg a terápiámat – mondta a Blikknek Székhelyi.

A kezelés azonban még nem ért véget: "Most jön még egy negyedik kanyar, 3-4 órás kezelés vár rám, de már látom a gyógyulást. Orvosaim elhárították a közvetlen életveszélyt, ezt a szervezetem elleni hatalmas támadást, ami az elmúlt hónapokban fenyegetett. Úgy néz ki, tavasz végén abba is hagyhatom a kezelés egy szakaszát."

Székhelyi mindent megtett, hogy poztívan álljon a helyzethez: "Amikor megtudtam a diagnózist, nem eshettem kétségbe, hiszen a családi logisztikus szerepét nem adhattam fel. Azonnal eldöntöttem, hogy nem vagyok hajlandó sajnáltatni magam, sem a természetem, sem pedig a mesterségem nem engedi, hogy elhagyjam magam, beteg öregemberként viseljem a betegségem. Ezrek segítettek és támogattak abban, hogy eljussak idáig, rendkívül hálás vagyok minden egyes jó szóért és támaszért."

Forrás: hvg.hu