Időjárási helyzet Európában
---------------------------
A Germán-Lengyel-alföldtől a Kelet-európai-síkságon át egészen az Urálig magasnyomás húzódik. Területén többnyire kevés a felhő, de fagyos a levegő. Ukrajnában, Fehéroroszországban és Oroszországban napközben is fagy, éjszakánként pedig sokfelé -15 fok alá hűl le a levegő. A nyugati partvidék mentén és a mediterrán térségben ugyanakkor a ciklontevékenység a jellemző. Az Atlanti-óceán feletti ciklon felhőzete elérte a Brit-szigeteket és a Skandináv-félsziget nyugati részét. A középpontjával a Balkán-félsziget déli része felett örvénylő ciklon hatására pedig az elmúlt 24 órában jelentős mennyiségű - 50 milliméter feletti - csapadék hullott Albániában, de a Kárpát-medencében is többfelé havazik, borult az idő. A legmelegebb a Pireneusi-délsziget déli részén, Portugáliában van, ahol a délutáni órákra 20-21 fokig is felmelegszik a levegő. Csütörtökön az említett déli ciklon elhagyja a Kárpát-medencét, átmenetileg kevesebb lesz a felhő, és csapadék sem valószínű.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig
----------------------------------------------------
Kezdetben nagyrészt borult lesz az ég, eleinte nyugaton, éjszaka már a Duna mentén, a Duna-Tisza közén is nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet. Többfelé, majd éjszaka keleten is egyre kevesebb helyen számíthatunk havazásra, havas esőre. Csütörtökön a Tiszántúlon is szakadozik a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten élénk, szerdán kezdetben néhol erős lesz, csütörtökön napközben mindenütt mérséklődik a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de a gyengén felhős, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 6 fok között valószínű.