Az emberi erőforrások minisztere egy konferencián említette meg, szeretnék az óvoda felé is elvinni a minennapos testnevelést, ami szerinte az iskolában bevált. (Az persze egy más kérdés, hogy a hiányzó feltételek miatt előfordult, hogy a diákok a folyosón rohangáltak vagy elméleti testnevelésóra volt - a szerk.)

Balog Zoltán a V4-ek egészségügyi minisztereinek konferenciáján arórl beszélt, a régióban az országok hasonló problémákkal küzdenek a mozgásszegény életmódot, a táplálkozással összefüggő betegségeket és az elhízást illetően. A magyaroknál is súlyos népegészségügyi problémát jelent az elhízás, de az pozitív fejleménynek tartotta, hogy a WHO felmérése szerint itthon nem nőtt tovább az elhízott 7 éves gyerekek aránya. Jelenleg a 7 évesek között minden negyedik lány, és minden ötödik fiú túlsúlyos.

A miniszter sorolta, milyen intézkedéseket tett a kormány ennek érdekében: a mindennapos testnevlés mellett bevezette a népegészségügyi termékadót, egészségesebbé tette az iskolai közétkeztetést, átalakította az iskola büfék kínálatát és szigorú keretek közé szorította a gyerekeknek szóló étel és ital reklámokat is.

Forrás: hvg.hu