A nyitókép (csinos, vidám emberek, vagy 120-an) elegánsan ellenpontozta a kinti, igazi tél fogkocogtató valóját – noha szombaton épp Jégtörő Mátyás napja volt. (Éljen a május! Egyszer biztos eljön.)

A konferanszé szerepét, mint mindig, most is Lánczi Ildikó tanárnő látta el.

Harruckern bál: czeglédiné szappanos anita és gazdag mihály, harruckern, Gyula, 20180224
Czeglédiné Szappanos Anita
és Gazdag Mihály (galéria)
Tanítva oktató iskola fél iskola,

nevelve oktató iskola egész iskola, citálta Eötvös József gondolatait köszöntőjében Czeglédiné Szappanos Anita, a Harruckren igazgatója.

Mindehhez hozzáfűzte, nemcsak az oktatás és tanítás a feladatuk, hanem bizony a nevelés is.

Az iskolánk mellett működő alapítvány, folytatta, a Korszerű Hagyományokat Ápoló Szakképzésért Alapítvány nagyon sokat áldoz azért, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani.

Végül megköszönte a Békés Megyei Culinary Teamnek és vezetőjének, Ambrus Györgynek a pompás menüt, amely „minden bizonnyal idén is

az ízlelőbimbóinkat perceken belül a mennyekbe repíti”.

Azt követően Gazdag Mihály, a Korszerű és Hagyományokat Ápoló Szakképzési Alapítvány elnöke számokba foglalta az elmúlt év történéseit.

 

Harruckern bál: szinitanház, harruckern, Gyula, 20180224
(még több kép)

 

Az ünnepi műsort a Békéscsabai Színitanház szolgáltatta. (Az iskola valamikor a GYSZC része volt, majd 2016 augusztusától a budapesti Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnáziuma tagintézményeként működik.)

Pohárköszöntőjében

dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere, és egyben a bál fővédnöke elsősorban a támogatók előtt hajtott fejet; örömmel elújságolta, a Gyulai Szakképzési Centrum partnerségben álló Kis Kézműves Kft. által működtetett Százéves Cukrászdát az ország 10 legjobbja közé választották.

 

Harruckern bál: ambrus györgy, harruckern, Gyula, 20180224
Ambrus György (balról, teljes menetfelszerelésben)

 

A báli kóstolót a Gyulahús Kft. kézműves termékei; a pék termékeket az iskola szabadkígyósi péktanműhelyének vezetője, Liska László saját kezével készítette; a welcome drink Harruckern pálinka volt; a muzsikát pedig Bálint Imre és Bíró Károly szolgáltatta.