A közalapítvány a szaunát az épület medenceterében jelenleg is működő gőzkabin mellett tervezi megépíttetni mintegy 2,5 millió forintból. A munkálatok hamarosan megkezdődnek, az önkormányzat tegnapi képviselő- testületi ülésén tulajdonosi hozzájárulását adta a kivitelezéshez. Miután elkészül a szauna, a közalapítvány további üzemeltetésre ajándékozás címén átadja az önkormányzatnak a gőzkabinhoz hasonló módon.

A szervezet már hosszú idők óta szervezi és szorgalmazza a békési gyógyfürdő folyamatos fejlesztését és népszerűsítését. A közalapítvány céljai megvalósítása érdekében szorosan együttműködik az önkormányzattal. Hosszú pangó időszak után 2009-ben kezdett ismét fejlődni a fürdő és az uszoda. Különböző pénzügyi forrásokból sorra valósultak meg új létesítmények. 2009-ben az uszoda, 2011-ben a gyógyászat és a kültéri termálmedence került átadásra. Jelenleg egy külső gyermekmedence építése folyik, melyet 2018 tavaszán kívánnak átadni.

A fürdő fejlődését évek óta segíti tehát a „Békési Fürdőért” Közhasznú Közalapítvány, mely elsősorban a személyi jövedelemadó 1%-ából és magánszemélyek támogatásából gazdálkodik.