Tavaly még nem is gondoltunk arra, kezdte beszédét Dr. Szabó Péter, az iskola rektora, hogy a kormányhivatallal ilyen hamar partnerséget fogunk kialakítani.

Dr. szabó péter, dr. malatyinszki szilárd, kodolányi, Orosháza, 20180301
A mikrofonnál: Dr. Szabó Péter
Hozzátette, továbbá a Kodolányi alapvetően nyitott a céges partnerségre (a rendezvényre számos helyi vállalat képviselője jelent meg).

56 hallgatónk van,

folytatta, akik Orosháza támogatását élvezik, azaz ösztöndíjat kapnak.

Végül megköszönte, hogy a város befogadta az intézményt, majd Dávid Zoltánhoz, Orosháza első emberéhez fordulva megjegyezte, nem elképzelhetetlen, hogy jövőre a polgármester úr a hangoskodó diákokról kap bejelentést – amelyet természetesen majd együtt orvosolnak.

Gyönyörű szép ez a mai nap, jelentette ki dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, hiszen az aláírást követően a kormányhivatal valamennyi Békés megyei felsőoktatási intézménnyel partnerségi megállapodást kötött.

Dr. szabó péter, dr. malatyinszki szilárd és dr. rákóczi attila, kormányhivatal, Orosháza, 20180301
Dr. Rákóczi Attila
Ez nem egy szimpla együttműködési megállapodás,

jegyzete meg, amit most a sajtó előtt ünnepélyes keretek közt aláírunk, hanem most kezdődik a munkánk javarésze. Hiszen cselekvési tervet alkottunk: meghatároztuk, hogy az elkövetkezendő időszakban mit várunk el egymástól, miben tudunk egymásnak segíteni; majd az említett tervet rendszeres időközönként felülvizsgáljuk, ha szükséges, kiigazítjuk.

Miután a Kodolányi megérkezett a városba, mondta Dávid Zoltán polgármester, hamarosan a rektor úr a helyi cégekkel fölvette a kapcsolatot, majd azt követően olyan szakokat indítottak el a főiskolán, amelyekre a városnak szüksége van, amelyekkel a diploma átvételét követően el lehet helyezkedni.

Most csoda történik, fűzte hozzá, kinyílnak az ablakok a hivatalokban, ahol számos diák töltheti a gyakorlati és munkaidejét. S ahogy elhangzott, az önkormányzat támogatja az itt tanulókat, amellyel megerősítjük a helyben maradásukat.

 

Simonka györgy, dr. szabó péter, dr. rákóczi attila és dávid zoltán, kodolányi, Orosháza, 20180301
És az aláírás pillanatai... a kép bal szélén: Simonka György, a jobbon: Dávid Zoltán

 

Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, vélte Simonka György országgyűlési képviselő, hogy Orosháza olyan egyetemi várossá váljon, amely pozitív üzenetet küld a fiataloknak, az aktív korúaknak.

Ez az üzenet, folytatta, ez a kép által remélem, sokan úgy gondolják, érdemes egy olyan helyre költözni, ahol családot alapíthatnak, ahol a jövőképük biztonságban van. Mi azon dolgozzunk, hogy Orosháza ilyen képet alkosson.