Apokaliptikus fotók lepték el a twittert üres áruházi polcokról, amiket az ítéletidőtől rettegő britek fosztottak ki. Angliát szintén lehűlés sújtja, az extrém hideg mellett nagyfokú havazással kell szembenézniük az ott élőknek, akik igyekeztek bespájzolni mindenből eleget, vagy egy kicsit többet is.

BBC szerint kenyérből, tejből, ásványvízből és tojásból a legnagyobb a hiány, ezekből táraztak be a legtöbben a leghidegebb téli napokra, de sok üzletben a hústermékeket, gyümölcsöket és zöldségeket kínáló polcok is konganak az ürességtől.

Az Independent szerint a súlyos időjárási viszonyok ugyanis több helyen csőtörést okoztak, ezért a londoni szolgáltatók arra kérték az ügyfeleiket, hogy azok igyekezzenek a lehető legkevesebb vizet fogyasztani a napokban.

Londonban több mint húszezer háztartás maradt víz nélkül vagy szenved az alacsony víznyomás miatt. Vasárnap több iskola is bejelentette, hogy hétfőn elmarad az oktatás, mert nem tudják garantálni, hogy lesz folyóvíz az intézményeikben – írja a BBC.

Forrás: nlcafe.hu