Sokszor szóba került már a jelenlegi önkormányzati hivatal leromlott állapotú épülete, de az önkormányzat anyagi teljesítőképessége nem tette eddig lehetővé, hogy több százmillió forintot csak erre a célra költsenek el, illetve nem akarták ezt a pénzt más fejlesztések, közösségi célok kárára felhasználni. A jelenlegi önkormányzati hivatal épületének állapota jelentősen elmarad a mai kor elvárásaitól: omladozó és penészes falak, életveszélyes elektromos rendszer, elavult terek fogadják a lakosokat. Az épület sem az egészséges munkavégzéshez, sem a kényelmes lakossági ügyintézéshez nem nyújt megfelelő hátteret.

Most, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásának segítségével egy olyan, több funkciót is magába foglaló központi épület építhető, mely az önkormányzat ezen problémájára is megoldást kíván adni. Az új épületben azonban nem csak egy új hivatal kap helyet, hanem a járási hivatal kirendeltségének átköltöztetésével egy integrált hatósági- és igazgatási központ jöhet létre, megfelelő ügyfélvárókkal, mosdóhelyiségekkel és irodákkal. Az épületbe költözik a művelődésszervező iroda, valamint kialakításra kerül egy civil pont is.

Az épület hátsó szárnyában szeretnék, ha a művelődési intézmény feladatait részben átvállaló rendezvényterem jöhetne létre. A pályázatban két üzlethelyiség, valamint egy bárki számára kiadható irodahelyiség is tervezésre került, így az a szintén elavult épület is kiváltásra kerülhet, melyben jelenleg az agrárkamarai tanácsadó és a falugazdász található.

A pályázat megvalósításának ideje: 2018.03.01-2021.01.31. Az önkormányzat már elindította a tervezési folyamatot, azonban még rengeteg feltételt kell teljesíteni ahhoz, hogy a projekt a fizikai megvalósítás fázisába léphessen. A kivitelezési munkák megkezdése a 4. negyedévben várható, az időjárás függvényében is. Az új épület helyszíne az Árpád utca 1. szám alatti ingatlan lesz, így az átköltözésig a megszokott helyen történik az ügyintézés.