Kisebb földrengés volt a Somogy megyei Vése közelében szerdán - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Az OKF az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumra hivatkozva azt írta: a Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földmozgás 12 óra 22 perckor történt mintegy 4 kilométeres mélységben.

Hozzátették, a jelenséggel összefüggésben sem az obszervatóriumba, sem a Somogy megyei katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére nem érkezett lakossági bejelentés.

A Somogy megyei hírportál, a Sonline.hu azt írta, a lakosság is csak a hírekből értesült az esetről, annyira enyhe volt a földmozgás. Erről a helyi polgármester, Bertók László beszélt a lapnak. Mint elmondta, hiába kérdezgette a helyieket, senkit sem talált, aki észlelt volna a rengést. Szakértők szerint legfeljebb egy halk morajlást lehetett volna hallani, de erre sem figyelt fel senki. A katasztrófavédelem munkatársai azonnal jelentkeztek az önkormányzatnál, de közölték velük, hogy nincs szükség segítségnyújtásra - írta a lap.

Forrás: hvg.hu