Az új generációs üzenetküldő szolgáltatás a 25 éve működő és még mindig gyakran használt klasszikus szöveges sms-t és a másfél évtizede debütált mms szolgáltatást egészíti ki új funkciókkal: HD minőségű fényképek és videók megosztásával, fájlok küldésével, saját pozíció megosztásával vagy akár csoportos chateléssel. Az előfizetők az RCS szolgáltatást aktiválva egymás között és a világ bármely más RCS felhasználójával internet alapú chat formájában is tudnak üzenetet váltani.

Az új szolgáltatás egyszerűen és gyorsan használható, egyes mobiltelefon készülékeken az előre telepített üzenetgombról közvetlenül elérhető. A március folyamán induló tesztüzem során a HMD Nokia 3, illetve Nokia 5, Sony Xperia XZ és a Samsung Galaxy A3 (2017) készülékeken az új szolgáltatás alapértelmezetten érhető el. Ha nem ilyen telefonja van, de androidos, az sem gond, csak töltse le a Play áruházból a Google által fejlesztett Android Messages alkalmazást.

További jó hír, hogy az ilyen üzeneteket hamarosan nem csak telefonról tudjuk küldeni/fogadni, hanem számítógépről is.

Az új üzenetformátum igénybevételéhez nincsen szükség semmilyen regisztrációra. Az elküldött üzenetek mindenképpen célba érnek, ha a címzett nem tud fogadni újgenerációs üzeneteket, akkor sms vagy mms formájában kapja meg az általunk küldötteket.

A szolgáltatás – az sms-küldéssel ellenetétben – díjmentes. Ugyanakkor fontos tudni, hogy wifi vagy mobilinternet kell hozzá: a chatforgalom, képek, fájlok küldése adatforgalmat generál, azaz fogyaszthatja a havi mobilnetes keretet.

Forrás: hvg.hu