A Koppenhágában bíróság elé állított tudós azt állítja, az általa épített tengeralattjárón Wall szén-monoxid-mérgezésben halt meg.

Ugyanakkor elismerte, hogy feldarabolta a nő holttestét. Amikor megkérdezték, ezt miért tette, így válaszolt: „Nem tudom, ez miért számít, hiszen ekkor már halott volt”.
Wall feldarabolt holttestét 11 nappal az után találta meg egy biciklista, hogy az újságírónő meglátogatta Madsent a magántengeralattjárón. A bíróság gyilkossággal, áldozata feldarabolásával, valamint szexuális bántalmazással vádolja Madsent. Ha bűnösnek találják, életfogytiglani büntetést kaphat, ami azt jelenti, hogy 15-17 évet tölthet rácsok mögött.

A 47 éves Madsen Nautilus UC3 nevű tengeralattjárója valóban bajba került tavaly augusztusban, a feltalálót a Wall eltűnését követő napon ki kellett menteni a süllyedő hajóból. Akkor még azt állította, az előtt kitette a partra Wallt, hogy meghibásodott volna a tengeralattjáró. Később megváltoztatta vallomását, és azt állította az újságíró akkor halt meg, amikor a fejére csapódott egy nehéz vasajtó. Madsennek arra is volt válasza, miért változtatta meg többször is a vallomását. „Meg akartam kímélni a részletektől a család tagjait”.

Forrás: hvg.hu