Hosszú Katinka és Shane Tusup jogi képviselőin keresztül kérelmet nyújtottak be, hogy szüneteltessék a válópert – értesült a Blikk. Az információt egyelőre sem az olimpiai bajnok úszó, sem férje-edzője nem erősítették meg. A hasonló esetekben ennek általában egyszerű pénzügyi oka van: a két fél így szeretne időt, hogy a közösen szerzett vagyonukról megegyezzenek, amíg fél évre szünetel a per.

A sportoló és férje közösen tulajdonolja az Iron Corporation Kft.-t és az Iron Lady márkát, valamint egy úszóklubot is felépítettek – ez az egyesület, az Iron Aquatics használja például a Duna Arénát, de azt lassan egy éve titkolják, hogy mennyiért szerződtek a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft.-vel, pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint is törvénysértő visszatartani az adatokat, mivel közpénzről is szó lehet. A becslések szerint a szponzori pénzekkel együtt a házaspárnak körülbelül egymilliárd forintos a vagyona.

Mint a lapnak egy jogi szakértő elmondta: a jellemző az, hogy ha valaki mégsem akar válni, akkor eláll a pertől, nem a szüneteltetését kéri. Ha fél év alatt sikerül megegyezni az anyagiakról, vagy kiderül, hogy esélytelen egyezségre jutni, akkor lehet kérni a per folytatását korábban is.

Forrás: hvg.hu