Az Index idézi Nyíri közleményét:

„Hódmezővásárhely világosan megmutatta, hogy az ellenzék képes legyőzni a Fideszt, ha mindenki visszalép a legesélyesebb jelölt javára. 2014-ben Terézváros és Erzsébetvárosban a DK-s Oláh Lajos győzte le a Fidesz jelöltjét. Nem kérdés, hogy április 8-án is ő lesz a legesélyesebb ellenzéki jelölt; az egyetlen, aki képes megverni a Fideszt.  Ezúton hivatalosan bejelentem, hogy visszalépek a DK-s Oláh Lajos javára Terézváros és Erzsébetvárosban. Csak Bajnai Gordont, az Együtt volt elnökét tudom idézni: ahol az ellenzékiek visszalépések révén nem teszik egyértelművé, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt, ott a vereség felelőssége egyértelműen az övék lesz.

Én nem teszek keresztbe a Fidesz legesélyesebb ellenfelének. Azt javaslom minden más ellenzéki jelöltnek Terézváros és Erzsébetvárosban az LMP-sől a Momentumosig, hogy lépjenek vissza a DK-s Oláh Lajos javára, különben ők is felelősek lesznek egy esetleges vereségért és a Fidesz helyi győzelméért. A választókat pedig arra kérem, hogy pártjuk döntésétől függetlenül is, egyéniben szavazzanak Oláh Lajosra!”

A portál hozzáteszi, a vonatkozó kutatások szerint most is Oláh a legesélyesebb, 37,8 százalékon áll a támogatottsága, de mögötte ott lohol a Fidesz, alig 0,6 százalékkal lemaradva.

Forrás: hvg.hu