Az osztrák származású Schwarzenegger az olajipar központjának számító Texasban rendezett konferencián közölte, már tárgyalásokat kezdett néhány ügyvédi irodával, s ezzel párhuzamosan szeretné megszerezni a közvélemény támogatását is. „Ugyanaz a helyhez, mint a dohányipar esetében volt. Ezek a cégek, miközben évtizedeken át tisztában voltak azzal, hogy a dohányzás ártalmas, rákot okoz és megöli az embereket, igyekeztek letagadni a tényeket. Végül bíróság elé kényszerültek és több százmillió dollárnyi kártérítést fizettek. Az olajipari vállalatok 1959 óta tudják, hogy a fosszilis energiahordozók elégetése globális felmelegedést okoz, s ez veszélybe sodorja az embereket, s sokak halálát okozza majd” – magyarázta a színész-exkormányzó.

Azt is elárulta, hogy a perek pontos időzítését májusban, egy Bécsben rendezendő környezetvédelmi konferencián tárja a közönség elé. „Ha bemész a szobába, és tudod, hogy le fogsz lőni valakit, az szándékos emberölés. Nem hiszem, hogy ez másképpen lenne az olajipari vállalatokkal” – tette hozzá a republikánus színekben politizáló Schwarzenegger.

Beszélt a legújabb Terminátor-filmről is, melynek forgatása júniusban kezdődik, s amelyben a szokásos T-800 modellként jelenik majd meg a filmvásznon. A színész, aki közismerten rossz viszonyban van Donald Trump elnökkel, közölte: „lehet, hogy majd át kell írni a forgatókönyvet, és be kell venni Trumpot. A T-800 modell visszatér az időben, s az a feladata, hogy 2019-ben szabadítsa ki Trumpot a börtönből” – viccelődött.

Forrás: hvg.hu