A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és az Orosházi Városi Baleset-megelőzési Bizottság ma, Orosházán rendezte meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjét.

A megmérettetésen azok a diákok vettek részt, akik első helyezést értek el a rendőrkapitányságok által szervezett városi fordulókon. A 24 diák háromfős csapatokban versenyzett, együtt oldották meg az elméleti és gyakorlati feladatokat.

A csapatversenyben a Szabó András, Nagy Elek, Bodnár István Rudolf összeállítású szeghalmi csapat bizonyult a legjobbnak, őket Kardos József pedagógus készítette fel a megmérettetésre.

A második helyezést a békésiek csapata érte el, tagjai: Fodor József, Kiss Krisztián, és Ruzsa Tibor. A versenyben harmadik lett a házigazda Orosháza csapata, Csengeri Sándor Miklós, Bárány Ferenc és Korom Richárd képviseletében.

 

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megye, rendőrség, Orosháza, 20180314

 

Az egyéni versenyben a kerékpárosok között Szabó András, a szeghalmi Szigeti Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója bizonyult a legjobbnak. A kategória második helyezettje Fodor József, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola diákja lett, a harmadik helyen pedig Csukás Zsolt, a gyulai Harruckern János Szakképző Iskola tanulója végzett.

A segédmotoros kerékpárral versenyzőknél Nagy Elek, a szeghalmi Péter András Gimnázium tanulója végzett az első helyen.

Második lett Lipták Tamás József, a békéscsabai BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium diákja, a harmadik helyen pedig Kiss Krisztián Ferenc a békési Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola tanulója végzett.

A személygépkocsival versenyzők között Bodnár István Rudolf a szeghalmi Szigeti Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója bizonyult a legjobbnak. Második helyen végzett Ruzsa Tibor, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola diákja, és harmadik lett Korom Richárd az orosházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája tanulója.

 

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megye, rendőrség, Orosháza, 20180314

 

Az országos döntő 2018. árpilis 25-e és 27-e között lesz a Zala megyei Lentiben, ahol Békés megyét a kategóriák első helyezettjei, vagyis Szabó András, Nagy Elek és Bodnár István Rudolf képviselik majd.